Tarta cu crema de lamaie

de nico15 in Prajituri, 7 Aug 2014 | 709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g faina
  • 50 g faina de migdale
  • 125 g unt 100 g de zahar pudra
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de apa rece
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 200 g de zahar
  • 100 g de amidon
  • juice si coaja de la 3-4 lamai
  • * optional esenta de lamaie
  • Decor:
  • Inghetata
  • menta/ busuioc
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie:


Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.


Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cele doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si incepem framantarea. Adaugam putina sare si apa. Framantam si vom obtine un aluat sfaramicios. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care ne vom ocupa de crema.


Radem coaja de lamaie dar atentie sa nu ajungem la partea alba deoarece este foarte amara. Stoarcem si lamaile. Punem laptele la foc mic (aproximativ 350 ml), separat amestecam galbenusurile cu zaharul si ulterior cu amidonul, adaugam si restul de 150 ml de lapte si amestecam. La final adaugam coaja si zeama de lamaie dupa care punem pe foc peste laptele caldut. Nu lasam nesupravegheat deoarece se poate lipi. Cand are consistenta dorita o luam de e foc.


Luam aluatul din frigider, pregatim o forma de tarta o ungem cu unt si presaram faina, intindem aluatul in forma, modelandu-l si taiem surplusul. Intepam cu furculita blatul sa nu se umfle, iar deasupra asezam o foaie de pergament si fasole pe ea, pentru a pastra forma tartei. Dam la cuptor 15 min la T 180.


Scoatem tarta din cuptor si o lasam cateva minute sa se raceasca, dupa aceea punem crema. Din aluatul ramas facem un grilaj si acoperim tarta si o mai dam 15 minute la foc potrivit. Inainte sa o scoatem incercam daca si grilajul este facut, daca nu, mai lasam suplimentar.


Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca.


Se serveste cu o lingura de inghetata, sos de ciocolata si menta/busuioc.


Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bya Ralu 1

08.08.2014, 10:16

buna

Rocsi 1

08.08.2014, 11:00

Mmmm, un deliciu!

Panacris 1

12.08.2014, 14:57

Ai revenit în forță cu multe bunătăți

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici