Tarta cu crema de lamaie

de alilianaa in Prajituri, 16 Aug 2014 | 3101 vizualizari

 

Buna si racoroasa..

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 g unt
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa minerala
  • o jumatate plic praf de copt
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 180 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 1/2 linguri amidon
  • un praf de sare
  • o lamaie ( coaja si zeama)
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de lamaie:

Incepem cu crema prima data: ouale intregi (asa le-am pus de aceasta data) impreuna cu zaharul au fost amestecate pana au devenit o crema, adaugam amidonul si un praf de sare si omogenizam. Dupa ce au fost amestecate bine toate, adaugam laptele in fir, amestecand continuu. Compozitia se pune pe foc. O lasam sa fiarba pana ajunge la consistenta de ciulama. La final punem coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si untul frecat putin inainte. Omogenizam si dam la rece.


Aluatul: Intr-un bol punem untul faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, adaugam oul, omogenizam, punem si apa si amestecam. Lasam aluatul la rece cel putin juma de ora.


Asamblare: intr-o tava cu funt detasabil ( eu am folost de tort) punem aluatul care a fost intins inainte, ii formam marginile. Pe acesta adaugam crema de lamaie. De-asupra punem forme de aluat ( dupa preferinta). Punem tarta la copt pentru 30 minute ( cand marginile se vad rumene, tarta e gata).


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

bianca92 1

23.08.2014, 14:08

o bunaciune

Xandrinne 1

23.08.2014, 21:01

La multi ani!

alilianaa 1

24.08.2014, 12:11

multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada