Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca

de Oana in Retete Montare D’oro, 27 Noi 2018 | 2811 vizualizari

 

Daca doriti o frisca vegetala pentru acest desert puteti incerca frisca Montare D'Oro!

 

INGREDIENTE

  • Baza:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 banane
  • Umplutura:
  • 100 g zahar
  • 550 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri faina
  • 3 galbenusuri mari
  • 20 g unt
  • 2 lingurite vanilie
  • Topping:
  • 240 ml frisca lichida
  • 1 lingurita vanilie
  • fulgi de ciocolata
  • 1 banana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca:

Pentru baza, mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider.

Crema: Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul, galbenusurile, 100 ml lapte si un praf de sare. Omogenizeaza bine cu un tel.

Restul de lapte pune-l pe foc si cand a inceput sa fiarba pune-l in fir subtire peste amestecul din craticioara si amesteca in continuu cu un tel. Pune din nou pe foc si amesteca pana se ingroasa bine.

La final pune untul si vanilia.

Muta crema de vanilie intr-un castron. Pune o folie de plastic deasupra si lasa crema la racit.

Taie bananele rondele si pune-le pe baza de biscuiti, apoi toarna crema rece.

Mixeaza frisca si orneaza tarta, decoreaza cu restul de banane, apoi presara fulgi de ciocolata.

Las-o la frigider cel putin o ora inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

simona72 1

27.11.2018, 17:29

Ce pofta mi-ai facut! ma duc sa-mi fac ceva dulce

Rocsi 1

28.11.2018, 19:18

Ce bine arata! Mmmm!

dantes 1

02.12.2018, 09:14

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei blaturi si trei creme