Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 1901 vizualizari

 

va invit la o portie de tarta delicioasa cu crema de tapoica si Rama mit Butter

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 200 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 140 gr. iaurt natur
  • 1 varf de lingurita turmeric
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri perle de tapioca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca 50 gr. margarina Rama mit Butter
  • 500 gr. clementine
  • 1/2 conserva compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina incolora pentru tarte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca:

Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul.


Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie.


Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Ungem tava de tarta cu ulei, apoi o tapetam cu faina.


Turnam amestecul obtinut in tava, nivelam cu grija sa obtinem un strat uniform, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute.


Scoatem blatul fierbinte pe un platou presarat cu zahar (sa nu se lipeasca blatul de platou, fierbinte fiind...)


Lasam la racorit.


Curatam clementinele de coaja, scurgem bucatile de ananas din compot.


Punem laptele la foc mic intr-o oala impreuna cu 1 plic zahar vanilat si 3 linguri zahar tos. Cand clocoteste laptele adaugam 4 linguri perle de tapioca + 50 gr. margarina Rama mit Butter si amestecam in continuu pana se umfla perlele si obtinem o crema de consistenta unei budinci pe care o turnam fierbinte peste blatul asezat pe platou.


Decoram tarta cu feliute de clementine si bucatele de ananas.


Intr-o craticioara punem cca 350 ml zeama din compotul de ananas la incalzit la foc mic. Intr-un bol dizolvam praful de gelatina pentru tarte in 50-70 ml zeama rece din compotul de ananas. Dupa ce a inceput sa fiarba zeama de compot din craticioara, adaugam gelatina dizolvata,amestecam si vom obtine un amestec cremos, de consistenta unei budinci.


Turnam acest amestec peste tarta si lasam la racit.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

06.12.2014, 22:09

Minunata

MOKUSKA 1

06.12.2014, 22:33

reisnaor_2006 1

06.12.2014, 23:13

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici