Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 2255 vizualizari

 

va invit la o portie de tarta delicioasa cu crema de tapoica si Rama mit Butter

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt + 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 200 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • 140 gr. iaurt natur
  • 1 varf de lingurita turmeric
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri perle de tapioca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca 50 gr. margarina Rama mit Butter
  • 500 gr. clementine
  • 1/2 conserva compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina incolora pentru tarte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca:

Mixam margarina Rama mit Butter (la temperatura camerei) cu zaharul.


Adaugam oul, iaurtul, zaharul vanilat, praful de sare si cel de turmeric, praful de copt+bicarbonatul de sodiu stinse intr-o lingurita zeama de lamaie.


Mixam cca 5 minute, apoi adaugam faina proapat cernuta.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Ungem tava de tarta cu ulei, apoi o tapetam cu faina.


Turnam amestecul obtinut in tava, nivelam cu grija sa obtinem un strat uniform, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute.


Scoatem blatul fierbinte pe un platou presarat cu zahar (sa nu se lipeasca blatul de platou, fierbinte fiind...)


Lasam la racorit.


Curatam clementinele de coaja, scurgem bucatile de ananas din compot.


Punem laptele la foc mic intr-o oala impreuna cu 1 plic zahar vanilat si 3 linguri zahar tos. Cand clocoteste laptele adaugam 4 linguri perle de tapioca + 50 gr. margarina Rama mit Butter si amestecam in continuu pana se umfla perlele si obtinem o crema de consistenta unei budinci pe care o turnam fierbinte peste blatul asezat pe platou.


Decoram tarta cu feliute de clementine si bucatele de ananas.


Intr-o craticioara punem cca 350 ml zeama din compotul de ananas la incalzit la foc mic. Intr-un bol dizolvam praful de gelatina pentru tarte in 50-70 ml zeama rece din compotul de ananas. Dupa ce a inceput sa fiarba zeama de compot din craticioara, adaugam gelatina dizolvata,amestecam si vom obtine un amestec cremos, de consistenta unei budinci.


Turnam acest amestec peste tarta si lasam la racit.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si crema de lapte cu tapioca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diaconta 1

06.12.2014, 22:09

Minunata

MOKUSKA 1

06.12.2014, 22:33

reisnaor_2006 1

06.12.2014, 23:13

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine si zmeura