Tarta cu gem de prune

de alilianaa in Prajituri, 2 Mai 2014 | 3023 vizualizari

 

Simpla dar atat de bunaaaaaa..

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • in sfert de plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250-270 g faina ( in functie de tipul acesteia si de cat ,,cere" aluatul)
  • gem de prune ( cca 8 linguri)
  • zahar vanilat pudra
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

Aluat: Intr-un bol se pune faina ( pentru inceput- 120 g), sarea, praful de copt, untul, oul. Se framanta bine. La final se pune laptele, se framanta si in functie de consistenta se adauga restul de faina. Aluatul se da la rece cca o ora, dupa care se scoate se intinde o foaie si de pune intr-o tava rontunda cu marginile detasabile. Inainte, tava se unge bine cu unt.


Se aseaza aluatul , se ridica putin pe margini, se inteapa cu furculita. Peste acesta se adauga gemul de prune. De-asupra se pune aluat in forme diferite, eu am ales niste figurile decupate. Tarta se da la cuptor pentru 25-30 minute cel mult. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2014, 16:52

Buna...

alilianaa 1

02.05.2014, 19:16

multumesc mult

MIUTA 1

03.05.2014, 19:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu lingura
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post