Tarta cu gem de prune

de alilianaa in Prajituri, 2 Mai 2014 | 2325 vizualizari

 

Simpla dar atat de bunaaaaaa..

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 4 linguri zahar pudra
  • in sfert de plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250-270 g faina ( in functie de tipul acesteia si de cat ,,cere" aluatul)
  • gem de prune ( cca 8 linguri)
  • zahar vanilat pudra
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de prune:

Aluat: Intr-un bol se pune faina ( pentru inceput- 120 g), sarea, praful de copt, untul, oul. Se framanta bine. La final se pune laptele, se framanta si in functie de consistenta se adauga restul de faina. Aluatul se da la rece cca o ora, dupa care se scoate se intinde o foaie si de pune intr-o tava rontunda cu marginile detasabile. Inainte, tava se unge bine cu unt.


Se aseaza aluatul , se ridica putin pe margini, se inteapa cu furculita. Peste acesta se adauga gemul de prune. De-asupra se pune aluat in forme diferite, eu am ales niste figurile decupate. Tarta se da la cuptor pentru 25-30 minute cel mult. Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2014, 16:52

Buna...

alilianaa 1

02.05.2014, 19:16

multumesc mult

MIUTA 1

03.05.2014, 19:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post