Tarta cu gem de visine

de alba_zori in Prajituri, 26 Ian 2013 | 11352 vizualizari

 

Am primit doua borcane de gem de visine si vroiam sa incerc cum sunt,Am facut doua tarte cu gem,sunt foarte bune,sunt foarte multumita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca putin
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 gr ulei dau unt topit
  • Pentru umplutura:
  • gem de visine
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de visine:

Am facut o minge din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins intre doua folii transparente. Am uns formele mele de tarte cu ulei si am asezat aluatul frumos. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii. Am umplut cu gem. Am format si gratarul deasupra din aluat. Am uns cu putina apa.

Am bagat la cuptorul preincalzit 20 sau 25 minute, pana s-a colorat bine deasupra si asigurandu-ma ca e copt si in interior. Am scos si lasat 5 minute sa se raceasca putin si am pudrat cu zahar pudra deasupra.

Foarte bun si pentru micul dejun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de prune si nuci