TARTA CU LAMAIE

de Roda in Prajituri, 8 Iun 2009 | 1481 vizualizari

 

Gustoasa si racoritoare!

 

INGREDIENTE

 
  • Pentru aluat:
  • 3 oua,
  • 300g. faina,
  • 200g. unt,
  • 100g. zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g. zahar,
  • 100g. faina,
  • 500ml. lapte,
  • 100g. unt,
  • coaja rasa si sucul unei lamai;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU LAMAIE:

1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se adauga ouale batute, se amesteca si se pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca, la rece, 30 de minute.

2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda de tarta, unsa cu unt si se coace in cuptor preincalzit 30 de minute, la foc moderat.


3.Se prepara crema:se pune laptele la fiert, pe foc mic. Cand clocoteste,se aduga faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si coaja de lamaie.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si sucul de lamaie.


4.Peste aluatul de tarta se pune crema,se niveleaza si se orneaza cu frisca pe margini cu aparatul de ornat torturi.Se tine la rece pana la servire. .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU LAMAIE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

elena1988 1

19.01.2011, 12:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI