TARTA CU LAMAIE

de Roda in Prajituri, 8 Iun 2009 | 1580 vizualizari

 

Gustoasa si racoritoare!

 

INGREDIENTE

 
  • Pentru aluat:
  • 3 oua,
  • 300g. faina,
  • 200g. unt,
  • 100g. zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g. zahar,
  • 100g. faina,
  • 500ml. lapte,
  • 100g. unt,
  • coaja rasa si sucul unei lamai;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU LAMAIE:

1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se  adauga ouale batute, se amesteca si se  pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca,  la rece, 30 de  minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda  de tarta, unsa cu unt si se coace in cuptor preincalzit  30 de  minute, la foc moderat.

3.Se prepara crema:se pune laptele la fiert, pe foc mic. Cand clocoteste,se aduga   faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si coaja de  lamaie.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si sucul de lamaie.

4.Peste aluatul  de tarta se pune crema,se niveleaza si se orneaza cu frisca pe margini cu aparatul de ornat torturi.Se tine la rece pana la servire. .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU LAMAIE" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

elena1988 1

19.01.2011, 12:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "RAFAELLA"