Tarta cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Apr 2011 | 7122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 85 g faina( ~6 linguri)
  • 5 g praf de copt
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • ½ lamaie
  •  Lemon curd:
  • 40 g unt
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  •  Decor :
  • 75 ml frisca
  • 4 linguri crema
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Blat :


Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi adaugam uleiul si apa si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza in crema de galbenusuri.


Albusurile se pun peste compozitia de oua si se amesteca usor cu o lingura. Intr-o tava pentru tarta (26 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 20-25 minute la temeratura medie.


Dupa coacere se la 15 minute sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un platou! Daca nu va place asa mai uscata se poate insiropa putin.


Lemon curd:


Oul se mixeaza cu zaharul si zeama de lamaie,apoi se adauga amidonul. Intr-o craticioara se pune untul si se topeste la foc mic. Peste untul topit se toarna amestecul de ou si lamaie. Se tine pe foc mediu pana se ingroase ca o budinca. Se lasa sa se raceasca.


Crema de lamaie :


raful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar,apoi se adauga 5 linguri de lapte si se omogenizeaza. Restul de lapte se pune intr-o cratita si se incalzeste. Peste laptele cald,in cratita, se toarna amestecul de budinca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu un tel pana se ingroase.


Gelatina hidratata in 3 linguri apa rece pentru 10 minute se dizolva la miscrounde si se amesteca cu 2-3 linguri budinca,apoi se incorporeaza in restul de budinca. Se lasa sa se raceasca complet,apoi seadauga zeama de lamaie amestecand intr-o singura parte. La sfarsit se incorporeaza frisca batuta.


Asamblare:


Peste blatul insiropat(sau nu) se intinde lemon curd,apoi se repartizeaza crema de lamaie(oprim 4 linguri). Pe margine se decoreaza cu rozete din frisca, iar in mijloc cu floricele din crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

19.08.2013, 22:15

arata super

babi5 1

20.08.2013, 06:15

Criss 1

20.08.2013, 09:23

Super arata! Cred ca e delicioasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna