Aluat:
Pentru crema:
Aluat:
-se amesteca faina cu untul,oul,un praf de sare si 2-3 linguri de apa.Se framanta aluatul pana devine omogen,apoi il punem intr-o folie de plastic si se da la frigider circa 30 de minute.
Crema:
-se amesteca smantana cu galbenusurile,faina,zaharul,esenta si coaja de lamaie. Intindem aluatul intr-o forma de tarta,imbracand si peretii.Punem crema de smantana.Curatam merele,scoatem si cotoarele cu grija ca marul sa ramana rotund.Le asezam suprapuse deasupra,peste crema.Dam tarta la cuptor pentru 45 de minute.Se lasa sa se raceasca in forma inainte de a o taia.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro