Tarta cu mere

de codoim in Prajituri, 21 Oct 2014 | 5145 vizualizari

 

Este un desert clasic francez, simplu de realizat si foarte apreciat de adulti cat si de copii.

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluatul de tarta
  • 200gr faina
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 3linguri de zahar
  • Pt piureul de mere
  • 2 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 3 mere pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pregatim blatul de tarta:intr-un bol punem faina, zaharul si sarea apoi untul, si incepem sa framantam un aluat elastic.


Putem adauga un pic de apa doar pentru a lega ingredientele .Dam aluatului o forma rotunda si dam la rece pt cel putin 30 min.


In acest timp ne ocupam de piureul de mere:intr-o caserola punem zaharul si merele curatate si taiate cubulete mici, la foc mic si calim pana obtinem un piure, apoi il lasam la racit.


Restul de mere le curatam de coaja si le scoatem casuta cu seminte ,apoi le taiem felii subtiri.


Montam tarta astfel:intindem aluatul intr-o forma rotunda de tarta , punem piureul de mere peste aluat iar apoi asezam feliile de mere .


Presaram deasupra zahar su putem de asemenea pune cateva feliute fine de unt. Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35 min .

 

TIPS-URI

1

Dupa ce tarta sa racit o putem unge pe deasupra cu un pic de gem de piersici sau caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

01.05.2015, 09:44

La multi ani!!!!

mihaelar63 1

01.05.2015, 22:13

La multi ani !!!

Geanina87 1

01.05.2016, 10:03

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere caramelizate