Tarta cu mere

de codoim in Prajituri, 21 Oct 2014 | 4731 vizualizari

 

Este un desert clasic francez, simplu de realizat si foarte apreciat de adulti cat si de copii.

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluatul de tarta
  • 200gr faina
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 3linguri de zahar
  • Pt piureul de mere
  • 2 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 3 mere pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pregatim blatul de tarta:intr-un bol punem faina, zaharul si sarea apoi untul,  si incepem sa framantam un aluat elastic.

Putem adauga un pic de apa  doar pentru a lega ingredientele .Dam aluatului o forma rotunda si dam la rece pt cel putin 30 min.

In acest timp ne ocupam de piureul de mere:intr-o caserola punem zaharul si merele curatate si taiate cubulete mici, la foc mic si calim pana obtinem un piure, apoi il lasam la racit.

Restul de mere le curatam de coaja si le scoatem casuta cu seminte ,apoi le taiem felii subtiri.

Montam tarta astfel:intindem aluatul intr-o forma rotunda de tarta , punem piureul de mere peste aluat iar apoi asezam feliile de mere .

Presaram deasupra zahar su putem de asemenea pune cateva feliute fine de unt. Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35 min .

 

TIPS-URI

1

Dupa ce tarta sa racit o putem unge pe deasupra cu un pic de gem de piersici sau caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere-0
Tarta cu mere-1
Tarta cu mere-2

COMENTARII (12)

miki_a

miki_a 1

01.05.2015, 09:44

La multi ani!!!!

mihaelar63

mihaelar63 1

01.05.2015, 22:13

La multi ani !!!

Geanina87

Geanina87 1

01.05.2016, 10:03

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05