Tarta cu mere si mango

de silvi0ara in Prajituri, 18 Mar 2010 | 2570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350g faina
  • 170 g zahar
  • 200g margarina
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 forma de tarta(diametru de 34 cm)
  • Pentru umplutura:
  • 3 mere mai acrisoare(eu am folosit Golden,raman intregi)
  • 1 mango(nu foarte copt)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • scortisoara(dupa gust)
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 2 linguri amidon
  • 70 g zahar
  • 300ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie.Pentru garnitura-Sos caramel:
  • 1 cana zahar(200g)
  • 60g unt
  • 200ml frisca lichida(eu am folosit La Dorna)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si mango:

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga margarina taiata cubulete si se amesteca,se adauga oul si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute.Intre timp pregatim umplutura.

Merele se taie in 4,se curata de seminte(nu este nevoie sa curatam si coaja)apoi se taie feliute,se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze,se curata mango de coaja,se taie felii si apoi in cubulete,se adauga peste mere,se pune vanilia,zaharul si scortisoara.Apoi facem crema de lapte: se freaca cu mixerul oul plus galbenusul cu 70 g zahar,pana isi dubleaza volumul,se adauga amidonul,vanilia si zeama de lamaie,iar la sfarsit se adauga laptele cate putin.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde in forma de tarta,unsa in prealabil.Se aseaza compozitia de mere si mango,peste care se toarna compozitia de lapte.Se presara putin zahar tos si se da la cuptorul incins(180 gC)timp de 30-40 de minute.

Cat timp tarta este in cuptor se face sosul caramel:

Intr-o craticioara se pune zaharul si se caramelizeaza la foc mic sa nu se arda,amestecand tot timpul.Cand s-a topit tot zahatul se pune untul amestecand mereu pana la omogenizare.Se toarna apoi frisca se se amesteca pana crema devine unitara.Se lasa la rece.Acest sos se poate pastra la frigider 1 luna.

Se serveste tarta cu sos caramel si inghetata de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Rocsi 1

18.03.2010, 12:57

bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA METRO