Tarta cu pere si aluat sfaramicios

de mirela0911 in Prajituri, 8 Oct 2015 | 1087 vizualizari

 

Am avut niste pere foarte bune si aromate si am facut o tarta delicioasă, perfecta langa cafeaua de dimineata!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 250g faina
  • un praf de sare
  • 50 g zahar
  • 125 g unt
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 5-6 pere
  • 3-4 lg zahar brun
  • 1 lg scortisoara macinata

Pt. aluatul sfaramicios:

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si aluat sfaramicios:

Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta pe masa de lucru pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt.


Perele se spala bine, se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se aseaza in tava de tarta, peste aluat apoi deasupra se presara zaharul brun si scortisoara.


Aluatul sfaramicios: Faina si zaharul se amesteca, apoi se pune untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Se amesteca cu degetele pana aluatul devine sfaramicios. Se presara aluatul peste pere, iar deasupra fulgii de migdale.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa pana ce devine aurie. Se lasa la racit apoi se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu orice alte fructe: prune, piersici, caise,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si aluat sfaramicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.10.2015, 08:15

Vă mulțumesc!

anca_rm 1

09.10.2015, 09:37

hmmm arata foarte bine , vreau si eu o felie langa cafeluta

Catalina L 1

09.10.2015, 09:53

imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura galbena