Tarta cu pere si aluat sfaramicios

de mirela0911 in Prajituri, 8 Oct 2015 | 5095 vizualizari

 

Am avut niste pere foarte bune si aromate si am facut o tarta delicioasă, perfecta langa cafeaua de dimineata!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 250g faina
  • un praf de sare
  • 50 g zahar
  • 125 g unt
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 5-6 pere
  • 3-4 lg zahar brun
  • 1 lg scortisoara macinata

Pt. aluatul sfaramicios:

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 lg fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si aluat sfaramicios:

Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta pe masa de lucru pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu unt. 

Perele se spala bine, se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se aseaza in tava de tarta, peste aluat apoi deasupra se presara zaharul brun si scortisoara.

Aluatul sfaramicios: Faina si zaharul se amesteca, apoi se pune untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Se amesteca cu degetele pana aluatul devine sfaramicios. Se presara aluatul peste pere, iar deasupra fulgii de migdale.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa pana ce devine aurie. Se lasa la racit apoi se serveste. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu orice alte fructe: prune, piersici, caise,etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si aluat sfaramicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

09.10.2015, 08:15

Vă mulțumesc!

anca_rm 1

09.10.2015, 09:37

hmmm arata foarte bine , vreau si eu o felie langa cafeluta

Catalina L 1

09.10.2015, 09:53

imi place mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu magiun de prune si nuci