Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune

de Bucatardinpasiune in Cook and smile, 20 Oct 2013 | 2749 vizualizari

 

Nu-i asa de placut ca la gura sobei sau ca in fata semineului, dar ma multumesc si cu spatele lipit de caloriferul cald, cu laptopul in brate si cu o felie din bunatatea asa de tarta care-mi face cu ochiul din farfuria asezata langa mine, pe parchet.
Ei, uite-asa stau eu acum si va scriu voua o noua reteta cu care va puteti da pe spate prietenii, sotul, iubitul sau pe cine doriti voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 25 gr. unt,
  • 460 gr. praz tocat,
  •  100 gr. branza Roquefort (nu-i o tragedie daca puneti mai multa; eu atata am avut, dar cred ca n-ar fi stricat inca vreo 50 de gr. in plus),
  •  250 ml. smantana,
  •  2 oua mari,
  •  1 lingurita de tarhon tocat marunt (de preferat proaspat),
  •  sare si piper negru.
  • Pentru blat:
  •  175 gr. faina,
  •  50 gr. unt rece, taiat cubulete,
  •  75 gr. alune maruntite cat mai fin,
  •  15 ml. zeama de lamaie,
  •  30 ml. apa foarte rece.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune:

Primul pas ar fi cel al prepararii blatului. Asa ca introducem intr-un robot de bucatarie toate ingredientele enumerate mai sus si mixam pana cand acestea se omogenizeaza. Turnam amestecul pe masa si incercam sa formam din el o bila de aluat, pe care o infasuram in folie de plastic, dupa care o introducem la frigider pentru jumatate de ora.


Daca nu detineti un robot, nu-i mare problema. Muncim mai mult, dar rezultatul va fi acelasi, intrucat vom amesteca ingredientele cu ajutorul mainilor. Insa, trebuie sa avem mare grija ca mainile sa fie reci, pentru a nu favoriza topirea untului. Ungem o tava de tarta (sau, ca in cazul meu, o tava de tort cu peretii detasabili) cu putin unt topit. Presaram putina faina pe masa si intindem aluatul atat cat sa acopere fundul tavii si cam doi cm. din marginile acesteia.


Trebuie sa aveti ceva rabdare cu acest aluat, care nu se prelucreaza in cel mai simplu mod, fiind destul de fragil. Mie mi s-a rupt putin in momentul in care l-am asezat in tava, dar l-am peticit cu alte bucati mici de aluat. Asadar, dupa ce l-am intins pe masa, il rulam pe sucitor si apoi il asezam in tava. Il lipim de marginile tavii, presandu-l cu degetele.


Taiem excesul de pe margini si apoi il intepam usor cu ajutorul unei furculite. In cele 30 minute in care aluatul a asteptat cuminte la frigider, m-am ocupat de umplutura. Intr-o tigaie mai inalta, am topit untul si am inabusit in el, pentru 15 minute, cele 460 gr. de praz feliat rondele cat mai subtiri. Daca se lipeste adaugati 3-4 linguri de apa si amestecati continuu.


Lasati la racit, apoi adaugati prazul in tava, deasupra presarati branza Roquefort taiata cubulete, iar peste aceasta turnati un amestec format din ouale batute, smantana, tarhonul, sare si piper. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti la foc mediu pentru 25 - 30 minute sau pana se rumeneste la suprafata. Se serveste calda alaturi de o salata, sau dupa cum imi place mie, alaturi de o cana cu lapte caldut.


Enjoy!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza Roquefort cu blat crocant de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sidy 1

22.10.2013, 08:29

Buna....rau !

Valclaudia 1

22.10.2013, 17:32

faina reteta! Bravo!!

abstract01 1

15.12.2013, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si visine