Tarta cu prune si bezea

de Criss in Prajituri, 10 Sep 2014 | 2633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -5 oua
  • -100 + 250 g zahar
  • -180 g unt
  • -250 g faina
  • -1 praf de copt
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -o lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si bezea:

Intr-un bol se adauga zaharul si galbenusurile si se spumeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt. Rezulta o compozitie destul de vartoasa, care se pune cu ajutorul unei palete intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Peste acest aluat se pun prunele taiate in sferturi si se coace prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic.


Elena spunea ca se coace 15 minute, eu am respectat acest timp de coacere dar clar n-a fost suficient, deci lasati-o mai mult, undeva la 30-35 minute.


Intre timp se bat albusurile spuma cu cele 250 g zahar. La final se adauga si zeama de lamaie, care va face bezeaua sa fie crocanta la exterior. Bezeaua obtinuta se pune intr-un posc si se spriteaza peste prajitura, dupa cele 35 minute. Se mai pune tava inapoi in cuptor 20-25 minute pana cand bezeaua capata o culoare aurie, apoi se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.


Abia cand tarta s-a racit de tot se pune in frigider, pentru ca altfel transpira bezeaua si nu mai ramane crocanta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

11.09.2014, 10:13

Ce frumusete de tarta!

MOKUSKA 1

11.09.2014, 16:10

ce frumusete ti-a iesit

Criss 1

12.09.2014, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune