Tarta cu ton si oua

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2015 | 4413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ton in ulei
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g porumb din conserva
  • 150 g cascaval ras
  • 5 oua fierte
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • Mai avem nevoie
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si oua:

Punem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva.

Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa .Incorporam,rand pe rand, ouale si amestecam cu o lingura de lemn pentru o buna omogenizare. Adaugam boabele de porumb, scurse de apa si apoi cascavalul ras.

Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il adaugam in compozitie.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam.

Tapetam o forma (eu am folosit o forma 30/20 cm) cu faina si o imbracam in hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitie dupa care asezam ouale fierte pe mijlocul formei,pe lungime.

Acoperim cu cealalta jumatate de compozitie.Batem cele doua oua  cu un praf de sare si adaugam cascavalul.Amestecam dupa care turnam peste tarta.

Presaram patrunjel verde taiat marunt. Preincalzim cuptorul.Dam la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 50 min. Lasam la racit in tava. Apoi feliem.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si oua" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu sunca si broccoli