Tarta cu ton si oua

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2015 | 717 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ton in ulei
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g porumb din conserva
  • 150 g cascaval ras
  • 5 oua fierte
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • Mai avem nevoie
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si oua:

Punem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva.


Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa .Incorporam,rand pe rand, ouale si amestecam cu o lingura de lemn pentru o buna omogenizare. Adaugam boabele de porumb, scurse de apa si apoi cascavalul ras.


Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il adaugam in compozitie.

Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam.


Tapetam o forma (eu am folosit o forma 30/20 cm) cu faina si o imbracam in hartie de copt.


Turnam jumatate din compozitie dupa care asezam ouale fierte pe mijlocul formei,pe lungime.


Acoperim cu cealalta jumatate de compozitie.Batem cele doua oua cu un praf de sare si adaugam cascavalul.Amestecam dupa care turnam peste tarta.


Presaram patrunjel verde taiat marunt. Preincalzim cuptorul.Dam la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 50 min. Lasam la racit in tava. Apoi feliem.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

geoline 1

28.04.2015, 23:48

yamyyy

anca_rm 1

29.04.2015, 08:37

asta trebuie testata

mirela0911 1

29.04.2015, 12:51

Buna tarta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Cosulete cu ciuperci