Tarta cu ton si oua

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2015 | 4519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ton in ulei
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g porumb din conserva
  • 150 g cascaval ras
  • 5 oua fierte
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • Mai avem nevoie
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ton si oua:

Punem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva.

Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa .Incorporam,rand pe rand, ouale si amestecam cu o lingura de lemn pentru o buna omogenizare. Adaugam boabele de porumb, scurse de apa si apoi cascavalul ras.

Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il adaugam in compozitie.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat. Amestecam.

Tapetam o forma (eu am folosit o forma 30/20 cm) cu faina si o imbracam in hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitie dupa care asezam ouale fierte pe mijlocul formei,pe lungime.

Acoperim cu cealalta jumatate de compozitie.Batem cele doua oua  cu un praf de sare si adaugam cascavalul.Amestecam dupa care turnam peste tarta.

Presaram patrunjel verde taiat marunt. Preincalzim cuptorul.Dam la cuptor, la 180 grade, timp de aproximativ 50 min. Lasam la racit in tava. Apoi feliem.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si oua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu sunca si ardei