Tartă cu vișine și migdale

de Panacris in Prajituri, 27 Ian 2013 | 1862 vizualizari

 

Un linzer reinventat, dulce acrișor, super răcoros!

 

INGREDIENTE

  • Margarină 300 gr
  • Zahăr tos 200 gr. 
  • zahăr vanilinat 2 plicuri
  • ouă 2 bucati
  • praf de copt 2 plicuri
  • coaja si zeamă de la 1 lamaie
  • faină albă de grâu 600 gr.
  • visine fără sâmburi 500 g
  • gelatina albă 2 pliculete
  • suc de vișine 400 ml
  • zahăr tos 6 linguri 
  • fulgi de migdale 100 gr. 
  • zahăr vanilinat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu vișine și migdale:

Se topește margarina, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu ouăle şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se adaugă făina cernută şi se amestecă până ce aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.


Între timp se prepară gelatina conform instructiunilor de pe plic si se lasă să se racoreasca un pic. Vișinile scurse de zeama se amestecă cu gelatina preparată. Amestecul de vișine se pune peste foaia coaptă, se presară fulgii de migdale. Restul de aluat se întinde, se taie și se așează sub formă de gratii deasupra. Se presară zahăr vanilat și se reintroduce prăjitura la cuptor ptr cca. 15 minute la foc potrivit.


Se servește rece ca atare sau cu adaos de frișcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu vișine și migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Panacris 1

05.03.2013, 11:43

Mariana

JamilaCuisine 1

05.03.2013, 17:43

La multi ani, Cristina,

MIUTA 1

05.03.2013, 18:58

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu nectarine