Tarta delicioasa cu pere

de Corinuta in Prajituri, 30 Aug 2010 | 2234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 150 g faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 800 g pere coape dar nu moi
  • 50 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Ptr topping:
  • 50 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 g miez de nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 30 g unt
  • 1 lingura miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa cu pere:

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora.


Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia, iar sucul rezultat se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi cu perele feliate.


Se toaca miezul de nuca, apoi se amesteca intr-un bol cu faina, zaharul si scortisoara. Se topeste untul cu mierea la foc mic, amestecand continuu, apoi se toarna treptat peste amestecul cu nuca si se paseaza cu o furculita.


Forma cu aluatul se baga in cuptorul rece, se incalzeste la 200 de grade si se coace 15 minute. Se aseaza pe aluat feliile de pere si se intinde peste ele amestecul cu nuca, apoi se mai coace aprox. o ora.


Se lasa la racit, se pudreaza eventual cu zahar, apoi se taie si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Perele pot fi inlocuite si cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Julie 1

30.08.2010, 22:07

Sigur este buna,vreau si eu sa gust

nadina73 1

30.08.2010, 23:16

super corinuta5f

Corinuta 1

06.09.2010, 19:16

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere necoapta(de post)