Tartă rustică cu mere

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 2788 vizualizari

 

Cine refuza asa o tarta?

 

INGREDIENTE

300 g făină

150 g unt

3 linguri zahăr

3 linguri lapte un praf de sare

1 ou pentru uns

5 mere

5 linguri zahăr

1 lingură unt

2-3 lingurițe scorțișoară măcinată

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu mere:

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe.

Frământăm bine până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul.
Se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Curățăm merele de coajă și de căsuța cu sâmburi și se taie cubulețe.
Punem merele într-o oală - eu mereu folosesc o oală de inox mai înaltă să pot amesteca bine.
Adăugăm zahărul și o lingură de unt.
Se călesc merele până dispare tot sucul lăsat.
Adăugăm scorțișoară după bunul plac și lăsăm să se răcească.

După ce a trecut o ora de stat aluatul la rece, se scoate, se întinde pe o hârtie pergament - astfel nu ne mai chinuim să o mutăm în tavă.
Foaia mea de hârtie a avut aprox. 35 x 35 cm.
Nu e nevoie să fie dreaptă coca întinsă, este rustică, trebuie să fie neuniformă.
După ce am întins aluatul, se trage hârtia pergament într-o tavă.
Se pune toată compoziția de mere în centru și se aduc marginile înspre centru.

Se unge cu ou și se dă la cuptor pentru 35-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se servește cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere