Tarta subtire cu dovlecei

de yafa in Pizza, 28 Iul 2010 | 1538 vizualizari

 

De fel sunt mare fana a tartelor, sarate sau dulci, mereu cedez in fata lor...;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

50g de unt

100g de faina

1/2 lingurita de sare

apa

Umplutura:

1-2 dovlcei

2 morcovi

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

30g de cascaval

1 lingura de ulei de masline

1 lingura de suc de rosii

cateva fire de cimbru proaspat

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta subtire cu dovlecei:

Pregatim aluatul amestecand faina, sarea si untul. Adaugam treptat cate putina apa pana se formaza un aluat suplu si nelipicios. Il asezam intr-un film alimentar si dam la frigider cel putin 2 ore.


Intindem o foaie subtire si il asezam intr-o forma de tarta, coacem la 180°C asezand la baza tartei o hartie de copt cu fasole uscata, astfel aluatul ramane uniform.


Curatam , spalam si taiam in rondele legumele. Incingem uleiul intr-o tigaita si asezam morcovul pana se patrunde. Continuam cu ceapa cat sa se desfaca rondelele, dar fara sa se inmoaie. Dovleceii ii prajim pe sec.


Asamblam tarta: ungem baza cu ajutorul unui penson cu sucul de rosii, depunem bucatelel de usturoi, apoi morcovul, presaram cascaval, asezam in continuare ceapa si dovleceii, terminam cu restul de cascaval.


Infurnam tarta la 180°C cam 10 minute sau pana cand cascavalul este topit si tarta frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca, servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta subtire cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

yafa 1

28.07.2010, 22:59

Ai dreptate Corina, , multumesc

nadina73 1

29.07.2010, 01:58

super bun atare bine arat o salvez si eu trebui incercata ,pacat ca nu ai furculite

yafa 1

29.07.2010, 09:58

Multumesc mult Nadina, nu prea stiu eu treaba asta cu furculitele...dar usurel ma dumeresc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de zucchini cu carne tocata si mozzarella