Tarta Tatin cu prune

de papabundetot in Prajituri, 28 Sep 2013 | 4285 vizualizari

 

Saptamana aceasta am fost axata pe experimente noi si in acest context am creat si aceasta tarta tatin cu prune,din curiozitate sa vad ce gust are dar si sa vad cum se prezinta ca si textura.Dupa aceasta experienta pot spune doar ca prunele au fost zemoase si din aceasta cauza tarta mea a avut mult sirop insa a fost extrem de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 275 gr aluat foietaj
  • 1 kg de prune
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • o lingurita de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu prune:

Prunele le-am taiat in jumatati si am scos samburul. In tava de tarta am pus la foc untul si zaharul pentru a se topi ,am adaugat o parte din scortisoara si coaja de lamaie.Dupa ce zaharul s-a topit am luat tava deoparte,am pus in ea prunele (unele cu coaja in sus si unele cu ea in jos),deasupra prunelor am pus restul de scortisoara si apoi aluatul pe care l-am asezat frumos si uniform peste prune in asa fel incat sa arate frumos la sfarsit cand aveam sa intorc tava invers,am intepat cu o furculita putin aliuatul ,l-am uns cu un galbenus de ou si am dat tava la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Dupa ce tarta s-a racit,am pus o farfurie mai mare peste ea si am intors tava invers in asa fel incat prunele sa fie in sus.DELICIOASA!

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta Tatin cu prune-0
Tarta Tatin cu prune-1
Tarta Tatin cu prune-2

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

28.09.2013, 21:12

Cu prune nu am facut, insa am pregatit cu mere si stiu ca este foarte buna

Corinuta

Corinuta 1

28.09.2013, 21:35

Bunatate!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

28.09.2013, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!