Tarta vegana cu rubarba si capsuni

de Brindusa in Vegan / Raw vegan, 8 Iun 2013 | 6332 vizualizari

 

Salutare dragilor si bine v-am regasit. De mult n-am mai postat pe aici, ca am stat tare rau cu timpul. Ca sa-mi iertati lipsa, v-am adus o tarta buna buna :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 5-8 linguri apa rece
  • 800 g rubarba
  • 200 g capsuni
  • 300 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta vegana cu rubarba si capsuni:

Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele.


Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de zahar. Lasa la racit.


Coaja de tarta vegana se face astfel: faina se amesteca cu uleiul. Se adauga apa pana ce coca se leaga. Pune coca in folie de plastic si raceste-o in frigider pentru 2 ore sau in congelator pentru 1/2 ora.


Intinde coca in tava de tarta. Inteapa fundul cu o furculita din loc in loc. Pune deasupra o bucata de hartie de copt si deasupra ei un rand gros de fasole boabe. Coace asa (in orb) tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 15 minute.


Taie rubarba ramasa in bastonase subtiri. Taie capsunile in felii.


Scoate tarta din cuptor si indeparteaza hartia de copt si fasolea. Umple tarta cu gemul de rubarba. Deasupra orneaza cu fasii de rubarba si felii de capsuni. Presara deasupra restul de zahar. Coace tarta inca 15 minute la 180 C.


Scoate tarta si las-o la racit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta vegana cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Alina26 1

10.06.2013, 15:30

arata bine!!!

Brindusa 1

11.06.2013, 19:18

monik80 1

19.03.2015, 08:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu prune, mere si nuci