Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

de vio_dreams in Dulciuri, 14 Feb 2013 | 2725 vizualizari

 

Nu sarbatoresc Valentine's Day , in general nu agreez sarbatorile de import, insa an de an pe 14 februarie avem un motiv special sa sarbatorim. Pe 14 februarie acum 15 ani mi-am cunoscut sotul si ne-am unit destinele, iar acum iata-ne mai maturi, mai intelepti, parinti a doi copii absolut minunati si speciali. Au fost 15 ani frumosi, cu bune si cu rele, 15 ani in care am invatat ca a iubi inseamna sa stii sa faci si compromisuri, sa stii sa oferi fara a astepta nimic in schimb!
Am sarbatorit cu niste tarte dementiale, aromate cu extract de vanilie, umplute cu crema de ciocolata cu cardamon si sos de zmeura, o combinatie de exceptie, o explozie de gusturi, culori si arome, o combinatie pe care va recomand sa o incercati si va promit ca nu veti regreta!

 

INGREDIENTE

pentru aluatul de tarta:

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingurita pudra vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ou

pentru sosul de zmeura:

  • 200 gr zmeura
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri apa


pentru crema de ciocolata

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 pastai cardamon

pentru decor:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 100 gr zmeura
  • cateva frunzulite de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de ciocolata si zmeura:

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta.


Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.


Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6 cercuri cu ajutorul unei forme.


Intindem cercurile de aluat in forma de tarte presand cu mana ca sa acopere toata suprafata. Nu este necesar sa ungeti formele. Inteati cu o furculita aluatul ca sa nu se umfle la copt.


Dam la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt rumenite usor.


Punem zmeura impreuna cu zharul si apa intr-o craticioara pe foc si lasam pana da in clocot. Trebuie sa aibe consistenta unui sos. Nu il lasati foarte mult fiindca se va transforma in dulceata.


Punem sosul de zmeura fierbinte in coile de tarta si le lasam deoparte sa se raceasca.


Punem ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida si pastaile de cardamon strivite usor intre degete intr-un vas la bain marie pana se topeste ciocolata (eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata)


Cand s-a topit ciocolata si compozitia este omogena indepartam pastaile de cardamon.


Dam compozitia de ciocolata la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca. Daca


va grabiti o puteti lasa 15 minute in congelator.Scoatem ciocolata dupa ce s-a intarit si mixam compozitia pana devine ca o crema.


Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem pe foc la baie de aburi si mestecam continuu pana se transforma intr-o crema groasa.


Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca si apoi o incorporam in crema de ciocolata.


Punem crema intr-un sprit si mplem tartele cu crema.


Topim ciocolata la baie de aburi si o punem apoi in formele inimioare.Dam la rece si dupa ce se intaresc le scoatem.


Decoram fiecare tarta cu cate o inimioara de ciocolata si presaram desupra nessul.


Ornam cu zmeura si frunzulite de menta. Dam la rece cel putin o ora si apoi servim.





 

TIPS-URI

1

cosuletele fragede pot fi umplute si cu alte creme, frisca sau fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

14.02.2013, 19:48

Foarte apetisant arata!!!
Multi ani fericiti impreuna!!

vio_dreams 1

17.02.2013, 09:38

multumim din suflet!

vio_dreams 1

17.02.2013, 09:40

mamaieelena felicitari baiatului tai si la cat mai multi ani fericiti impreuna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu mere