Tavalite

de deliciousflavours in Prajituri, 10 Apr 2012 | 12613 vizualizari

 

Azi va indulcesc cu o prajitura din copilarie de care chiar imi era dor. De obicei o faceam cand nu aveam prea mult timp la dispozitie, deoarece merge foarte repede si nu dau gres niciodata cu ea :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr unt/margarina
  • 200 gr zahar praf
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri smantana pentru frisca/lapte
  • Mai aveti nevoie de:
  • cocos
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite:

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Cu o lingura de lemn incorporam usor albusurile in amestecul de galbenusuri si turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30 minute, dar inainte sa scoatem blatul verificam cu o scobitoare daca este gata.


Pana blatul se raceste complet, pregatim glazura de ciocolata. Punem la topit untul/margarina, zaharul praf, ciocolata, smantana pentru frisca/lapte si cacaoa. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa putin.


Daca blatul este racit il taiem cubulete, iar aceste cubulete le insiropam si le tavalim alternativ prin cocos si nuca macinata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

diana_k 1

14.12.2012, 10:29

imi placeeeee

deliciousflavours 1

19.12.2012, 09:38

mersi fetelor!

babi5 1

08.10.2013, 12:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tavalita