Tiramisu reţeta adaptata

de silvi0ara in Prajituri, 18 Iul 2010 | 7696 vizualizari

 

Am folosit un altfel de crema decat cea clasica,care mie imi place tare mult, obtinand un Tiramisu reţeta adaptata.Este o idee de a mea pe care o folosesc des la cremele de vara.Sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu piscoturi(400g)
  • 500 gr mascarpone
  • 6-8 linguri cu zahar
  • 250 gr smantana
  • 400 ml frisca lichida LaDorna-35% grasime  
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri lichior  Amaretto
  • 2 linguri ness
  • 1 lingura zahar  
  • 400ml apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata


Crema Mascarpone se amesteca cu 8 linguri de zahar si 2 pliculete de zahar vanilat pana se dizolva zaharul,apoi se adauga smantana si se se amesteca totul cu mixerul.


Frisca lichida se bate bine cu mixerul impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intareste,eventual se poate aduga si un intaritor pentru frisca.Cand este bine batuta se adauga in crema de Mascarone,amestecand usor de jos in sus,pana se incorporeaza bine in crema.Se lasa crema la frigider pentru 30 de minute sa se raceasca.Intre timp pregatim lichidul in care vom inmuia piscoturile.Intr-o craticioara se pune apa si zaharul sa se topeasca,apoi adaugam nessul si il dam la o parte de pe foc.


Cand s-a racit adaugam lichiorul Amaretto,sau puteti inlocuii cu lichior de cafea sau ce va place.Se trece apoi la asamblarea prajiturii.Pe un platou se pune cate un rand de piscoturi inmuiate in sosul de ness,(dar atentie ,doar le introduceti o secunda si apoi le scoateti,altfel se vor inmuia prea tare si nu vor mai fi la fel de bune),apoi se pune un rand de crema.Se continua pana se termina piscoturile,ultimul rand este de crema.


Se niveleaza frumos,apoi se pudreaza cu cacao.Se poate pune la fel de bine si ciocolara rasa .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

janet 1

18.07.2010, 17:29

Ce buuuuuuun!Si ce pofta me-ai facut!

nadina73 1

22.07.2010, 23:57

cum de mi-a scapatsuper 5 furcu

silvi0ara 1

23.07.2010, 10:29

Lasa Nadia,ca acum ca e prea cald facem mai des,ca nu aprindem cuptorul sa ne coacem.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si cafea