Tkemali - sos georgian pentru carne

de Ksenya in Clasice, 7 Sep 2016 | 546 vizualizari

 

 


Tkemali - ტყემალი,  este o reteta de sos  georgian. Este foarte popular in tarile CSI si in restul lumii. Ideal  la preparatele din carne , peste si cartofi  si  ca adaus in multe alte retete .


Ingredientul principal "busuiocul cerbului" mi-a dat batai de cap pana l-am gasit.L-am descoperit in Sfantul Gheorghe la un festival de film ,Delta Dunarii. Se mai numeste si "menta baltii". Multi folosesc in locul lui,menta,insa menta ii da oarecum o duritate . Daca va plac provocarile si doriti ceva nou ,va provoc  s-o incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg corcoduse
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • un manunchi "busuiocul cerbului" tocat marunt
  • sare dupa gust
  • 2 linguri de zahar
  • un pahar apa(250 ml)
  • o linurita rasa piper
  • un ardei iute curatat de nervuri si seminte, tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tkemali - sos georgian pentru carne:

Alegem corcosusele ,inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem itr-o oala ,adaugam apa si lasam la fiert .Cand corcosusele sunt bine fierte,trecem totul prin sita,(pasta obtinuta  trebuie sa aiba consistenta smantanii) o turnam intr-o oala, adaugam toate ingredientele de mai sus si lasam la fiert la foc mic cca 10 minute.Turman compozitia in borcane bine sterilizate,inchidem cu capac si le dam sub patura pana la racirea lor completa.

Sosul e gata!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa preparati reteta din corcoduse galbene,portocalii sau de care aveti

2

Corcodusele trebuie sa fie mai tari ,nu coapte tare

RETETA IN IMAGINI

Tkemali - sos georgian pentru carne-0
Tkemali - sos georgian pentru carne-1
Tkemali - sos georgian pentru carne-2
Tkemali - sos georgian pentru carne-3
Tkemali - sos georgian pentru carne-4
Tkemali - sos georgian pentru carne-5
Tkemali - sos georgian pentru carne-6
Tkemali - sos georgian pentru carne-7
Tkemali - sos georgian pentru carne-8

COMENTARII (13)

Camelya

Camelya 1

10.09.2016, 10:48

Interesant!

Rux

Rux 1

11.09.2016, 01:10

Oooo, ce reteta Chiar provocare

navidad_2017

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:32

Minunat... Ramane proiect de viitor, din lipsa de "materie prima"...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!