Tkemali - sos georgian pentru carne

de Ksenya in Clasice, 7 Sep 2016 | 958 vizualizari

 

 
Tkemali - ტყემალი,  este o reteta de sos  georgian. Este foarte popular in tarile CSI si in restul lumii. Ideal  la preparatele din carne , peste si cartofi  si  ca adaus in multe alte retete .
Ingredientul principal "busuiocul cerbului" mi-a dat batai de cap pana l-am gasit.L-am descoperit in Sfantul Gheorghe la un festival de film ,Delta Dunarii. Se mai numeste si "menta baltii". Multi folosesc in locul lui,menta,insa menta ii da oarecum o duritate . Daca va plac provocarile si doriti ceva nou ,va provoc  s-o incercati :)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg corcoduse
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • un manunchi "busuiocul cerbului" tocat marunt
  • sare dupa gust
  • 2 linguri de zahar
  • un pahar apa(250 ml)
  • o linurita rasa piper
  • un ardei iute curatat de nervuri si seminte, tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tkemali - sos georgian pentru carne:

Alegem corcosusele ,inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem itr-o oala ,adaugam apa si lasam la fiert .Cand corcosusele sunt bine fierte,trecem totul prin sita,(pasta obtinuta trebuie sa aiba consistenta smantanii) o turnam intr-o oala, adaugam toate ingredientele de mai sus si lasam la fiert la foc mic cca 10 minute.Turman compozitia in borcane bine sterilizate,inchidem cu capac si le dam sub patura pana la racirea lor completa.


Sosul e gata!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa preparati reteta din corcoduse galbene,portocalii sau de care aveti

2

Corcodusele trebuie sa fie mai tari ,nu coapte tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tkemali - sos georgian pentru carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Camelya 1

10.09.2016, 10:48

Interesant!

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:10

Oooo, ce reteta Chiar provocare

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:32

Minunat... Ramane proiect de viitor, din lipsa de "materie prima"...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face maioneza