Tocană de ficaţei de pasăre cu legume

de miki_a in Ficat, 29 Noi 2015 | 1319 vizualizari

 

#gatescpentruocarte
Un preparat foarte bun indiferent de numele dat (mâncărică, tocăniţă, ostropel)!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. de ficăţei de pasăre;
  • 2 cepe;
  • 8 cartofi potriviţi;
  • 1 pungă de legume mexicane (450 de gr);
  • 200 ml. vin alb;
  • 1 linguriţă de boia afumată;
  • 1 lingură pastă de tomate;
  • sare, piper;
  • 3 linguri cu ulei;
  • 1 lingura cu unt;
  • 1/2 legatură de pătrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de ficaţei de pasăre cu legume:

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe şi vinişoare şi îi punem la scurs (într-o sită deasă).


Într-o tigaie adâncă încingem uleiul, adăugăm cubuleţul de unt şi când s-a topit punem ficăţeii cu atenţie (să nu sară ulei din tigaie). Acoperim cu capac, iar dupa 5 minute îi întoacem şi îi gătim până se albesc.


Adăugăm vinul şi lăsăm tigaia fără capac, să se evapore alcoolul (le va da un gust foarte bun).


După ce vinul s-a evaporat, punem ceapa tocată mărunt, cartofii tăiaţi cuburi potrivite şi amestecul de legume mexicane (acestea din urmă nu trebuie gătite în nici un fel, dar nu trebuie să fie nici îngheţate sau pline de apă).


Dacă este nevoie se completează cu apă caldă până legumele sunt uşor acoperite. Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional (pentru a nu rupe ficăţeii care sunt destul de fragili).


După 15 minute adăugăm pasta de tomate, boia, sare, piper şi învârtim uşor. Mai lăsăm 5 minute la foc mic după care îl oprim. Adăugăm verdeaţa tocată mărunt şi lăsăm acoperit pentru ca preparatul să se infuzeze.


Servim cu pâine, mămăliguţă, mujdei, murături, eventual, alături de o căniţă de vin fiert!

 

TIPS-URI

1

Puteţi folosi ce condimente vă plac (cimbru, măghiran, busuioc, chili etc).

2

Este posibil ca unii ficăţei să se mai dezintegreze în tigaie şi se va forma un sos destul de gros.

3

Condimentele le adăugaţi în funcţie de gustul dumneavoastră (numai spre finalul fierberii).

4

Vinul poate fi de oricare (roşu, alb), dar în funcţie de culoare va influenţa şi culoarea preparatului. Dacă nu aveţi adăugaţi apă caldă, treptat, pentru a preveni arderea sau surplusul.

5

Se poate adăuga şi usturoi feliat (atunci cănd adăugaţi ceapa).

6

Legumele mexicane pot fi gătite şi separat (trase în unt sau fierte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de ficaţei de pasăre cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

03.12.2015, 18:46

miki_a 1

03.12.2015, 21:14

Gicuta, Bya, , va multumesc!

noiinbucatarie 1

02.02.2016, 17:23

Buna tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker