Tocana de pui cu legume

de papabundetot in Pui, 31 Aug 2013 | 2697 vizualizari

 

O mancare simpla dar buna,aceasta tocana,merita incercata.Am incercat sa schimb putin din gustul clasic de tocana pe care il stiu de la bunica mea,adaugand si alte ingrediente in afara de boia,sare si piper cum o facea bunica ,cred ca am reusit asta daca ma gandesc ca s-a mancat cam…repede :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 6 pulpe fara os
  • 5-6 cartofi mai mici
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • seminte de chimen
  • boia,
  • piper
  • fulgi de ardei iuti
  • frunze de ardei iute
  • 4 cepe rosii mici
  • 1 ceapa alba
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei de rapita
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu legume:

Pulpele de pui le-am taiat cubulete, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus la calit in uleiul incins,am adaugat apoi seminte de chimen si boia (semintele le-am zdrobit putin in mojar),foile de dafin,fulgii de ardei iuti,morcovii taiati rondele si am mai lasat 5 minute la foc pentru ca ingredientele sa isi elibereze aromele,apoi am adaugat bucatile de pui si am pus apa cat sa le acopere si le-am lasat sa fiarba.Cand carnea a fiert mai mult de jumatate,am adaugat cartofii taiati cuburi si i-am lasat si pe ei sa fiarba.

Dupa ce si cartofii au fost aproape fierti am pus dovlecelul taiat in cubulete (a fost o tocana plina de cubulete ).Inainte de a taia dovlecelul l-am curatat de seminte chiar daca erau mici.Am completat cu apa si am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand toate ingredientele s-au gatit complet. Am adaugat la sfarsit sare si piper dupa gust si am ornat tocana mea cu frunze de ardei iute taiate fin.

Pofta mare!

 

COMENTARII (13)

Anett

Anett 1

01.09.2013, 10:11

karla

karla 1

01.09.2013, 10:36

Cris2711

Cris2711 1

01.09.2013, 15:16

si mie imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!