Tocana familiei la ceaun

de Bucataras Diana in Porc, 21 Noi 2016 | 1453 vizualizari

 



O mancarica foarte buna care ne-a adus aminte de copilarie. Am denumit-o asa pentru ca este rezultatul delicios al muncii in familie. :) In rolurile principale: fratele si cumnata mea, iar in cele secundare: eu, sotiorul Costi si piticul Andutu. Am fost asistati si de o parte din pisicile noastre, care tare ar fi vrut sa ne ajute... la mancat. :D

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 4 bucati cotlet cu os
  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei mare
  • 2 rosii
  • cca 50 g slaninuta afumata de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana familiei la ceaun:



Incepem cu pregatirea ingredientelor: le spalam si le taiem cubulete. Dupa ce este gata focul, punem ceaunul sa se incinga, adaugam ulei si slaninuta. Cand incep sa sfaraie, “aruncam” si ceapa in ceaun, amestecand din cand in cand. Urmeaza, pe rand, ardeiul, morcovul, carnea si rosile. Acoperim cu apa si asezonam cu sare, piper si boia dulce. Nu uitam sa amestecam si sa avem grija de foc. :D Punem si cartofii, acoperim cu apa si pana fierb stam in jurul focului si spunem povesti. :) Servim cu muraturi si cu voie buna. Vinovat pentru muraturi este sotul meu care a primit nota 20 pentru cat de bune i-au iesit. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti posibilitatea sa o faceti la ceaun se poate face si la aragaz. La sfarsit o dati la cuptor 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana familiei la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

21.11.2016, 19:02

Rocsi 1

21.11.2016, 20:34

Ce bune mai ies mancarurile astea la ceaun!

merisor 1

22.11.2016, 07:31

Buna tocana ai facut pentru familie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de carne