Tocanita cu bureti de roua si galuscute

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2017 | 4867 vizualizari

 

 De cate ori dau de buretii de roua [ marasmius oreades ] nu-i ocolesc. Au o aroma placuta si, in acelasi timp, fina, de ciuperci salbatice. In plus fiind obisnuita cu ei, am si incredere sa-i gatesc si sa-i consum. De data aceasta am pus in tocanita galuscute de faina si ou, asa cum punea si mama mea. Galuscutele dau consistenta mancarii. Bucatica de carnat a fost, asa, doar de gust. Bine ca nu am facut o cratita mare ca pe toata o mancam, cat de buna a iesit.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bureti de roua
  • 1 bucata carnat de casa [250 gr ]
  • 1 pahar lapte
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu bureti de roua si galuscute:

  1. Buretii se spala cu apa rece si se scurg intr-o sita.
  2. Se curata ceapa si se toaca marunt.
  3. Ardeiul se spala, se curata si se taie marunt.
  4. Carnatul se taie pe jumatate, pe lungime, si se feliaza.
  5. In 3 linguri de ulei se pun la calit ceapa, carnatul si ardeiul.
  6. Cand ceapa incepe sa se inmoaie puneti 1 lingura de faina si amestecati, dupa un minut adaugati laptele si omogenizati, obtinand un sos.
  7. Sarati si mai puneti o cana de apa si buretii de roua.
  8. Dati focul incet si lasati sa fiarba.
  9. Spalati patrunjelu si-l tocati marunt.
  10. Intre timp preparati galuscutele din 2 oua batute spuma, restul de ulei si faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale.
  11. Cu lingura pe care o treceti prin zeama ce fierbeti de fiecare data, luati galuscute cat se poate de subtiri si le introduceti la fiert in sos.
  12. In tot acest timp, preparatul trebuie sa clocoteasca domol sa nu se imprastie galuscutele.
  13. Dupa 5 minute, adaugati patrunjelul verde. Piperati.
  14. Gustati si sarati/ piparat daca mai este nevoie.

        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Am folosit lapte in loc de smantana . Asa folosea mereu si mama.

2

Am ales sa nu pun usturoi de aceasta data.

3

Buretii de roua au o codita usor lemnoasa care trebuie curatata. De aceasta data buretii au fost foarte mici si fragezi si nu a fost nevoie de aceasta operatiune.

4

Mancarea cu bureti de roua este gustoasa chiar si fara carne.

5

Daca doriti, renuntati la galuscute si serviti cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu bureti de roua si galuscute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci