Tocanita cu stiuca si usturoi

de ANCA in Peste, 31 Oct 2012 | 16942 vizualizari

 

Sotul a fost in Delta de curand si a venit cu cateva specialitati de la Mila 23, o bunatate!! nu-mi imaginam ca tocanita preparata asa, cu peste, poate fi atat de grozava!!

 

INGREDIENTE

  • o stiuca mare (3-4 kg)
  • aproape 1 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi mari
  • 2 rosii mari
  • o lingura de bulion
  • o capatana usturoi
  • patrunjel
  • maghiran
  • boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu stiuca si usturoi:

Se curata stiuca si se taie rondele.

Cartofii cuburi se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de masline, se pune peste ei apa, la nivelul lor. Punem si boia dulce, maghiran, sare si piper dupa gust, apoi se introduc la cuptor pana sunt pe jumatate facuti, apoi pestele se adauga pe fundul vasului, facand loc printre cartofi. In putina apa se dizolva bulionul si se pune peste cartofi. De-asupra se adauga rosiile taiate felii, ardeiul si ceapa, taiate solzi. Se da vasul la cuptor inca 15-20 min.

Din usturoi se face mujdei cu apa si ulei de masline, mixat bine, care se adauga in farfurie la servire, impreuna cu patrunjel tocat!

Merita incercata reteta asta macar o data, dar garantat o veti repeta:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu stiuca si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de peste