Tocanita de cartofi

de alinutzika in Mancaruri de legume, 20 Noi 2011 | 3694 vizualizari

 

O reteta foarte foarte gustoasa, pe care am invatat-o de la cumnatica mea, Alis.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 carnati trandafir
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte(aproximativ)
  • sare, piper, vegeta (dupa gust)
  •  patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi:

O sa va explic asa cum mi-a explicat ea.


Pui intr-o oala incapatoare cartofii curatati de coaja si taiati rondele, cu o parte mai subtire si una mai groasa. Capetele subtiri o sa se sfarame si o sa dea consistenta mancarii, iar cele groase o sa-i dea aspect..:))


Tai si morcovul rondele peste cartofi, adaugi apa in oala cat sa acopere f putin cartofii si morcovul si o pui la fiert. Mai pui si putina sare. Cartofii trebuie fierti foarte bine.


Separat faci rantasul . Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Cand e calita, se adauga faina, iar apoi laptele. Amesteci bine, ca sa nu se faca cocoloase. Lasi sa fiarba la foc moderat vreo 10 minute. Intre timp, condimentezi cu sare, piper, vegeta. Cartofii fierti ii pui in oala cu rantasul, amesteci cu grija si ii mai lasi pe foc 5 minute. Stingi focul si adaugi patrunjelul. Servesti alaturi de carnatii trandafir, crestati si apoi prajiti bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

alinutzika 1

21.11.2011, 11:55

multumesc, criss

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 12:55

place

alinutzika 1

21.11.2011, 15:13

multumesc, gabitza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu pui