Tocanita de cartofi cu carnaciori

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2013 | 1644 vizualizari

 

Desi e o mancare la indemana oricui, ma gandesc ca reteta le poate ajuta pe gospodinele care sunt la inceput de drum si vor sa gateasca asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviti;
  • 2 cepe;
  • 4-6 catei de usturoi;
  • 2 morcovi taiati rondele;
  • ulei (pentru calit);
  • cimbru;
  • patrunjel;
  • 200 ml suc de rosii (sau 2 linguri bulion);
  • 1 l apa;
  • sare;
  • piper;
  • 2 foi de dafin;
  • 300 gr carnati (de care va plac)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carnaciori:

Punem uleiul la incins intr-o cratita cu fundul gros.


Tocam ceapa marunt, usturoiul il presam cu lama cutitului si il tocam. Adaugam peste uleiul incins, amestecam putin avand grija sa nu se arda si daugam o cana de apa si lasam aproximativ 10 minute, pana incepe sa fiarba.


Intre timp curatam cartofii si ii taiem bucati dupa bunul plac. Morcovii ii taiem rondele. Adaugam legumele in cratita si acoperim cu apa clocotita, cat sa fie acoperiti cartofii.


Potrivim de sare, piper, adaugam si foile de dafin, cimbrul si lasam sa fiarba 15-20 minute.


Adaugam sucul de rosii/bulionul, amestecam si mai lasam sa fiarba 5 minute.


Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.


Separat taiem carnaciorii in bucati de aproximativ 12 cm lungime si ii crestam la capete in cruce. Ii punem la rumenit intr-o tigaie antiaderenta incinsa.


Punem tocanita in farfurie, alaturi carnaciorii si servim cu muraturile care ne plac.



 

TIPS-URI

1

cine tine post, serveste tocanita fara carnaciori;

2

pentru cei care doresc un gust mai intens de usturoi, mai puteti adauga cu 2 minute inainte de a fi gata mancarea, 2 catei de usturoi proaspat zdrobiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnaciori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

_Alina_ 1

19.04.2013, 08:21

Ispititoare tocanita!

Patricia Iordache 1

19.04.2013, 08:37

ionela2682 1

19.04.2013, 09:12

Bunnn!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
''Talmes balmes''