Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 10835 vizualizari

 

O mancarica de post ,foarte gustoasa(pentru iubitori de ceapa)iar cu mamaliguta si varza murata ,castraveti murati. La manastiri se face foarte des aceasta mancare in post

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg ceapa
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura pasta de boia dulce
  • 2 linguri pasta gulas de ardei
  • sare
  • piper
  • 5 cartofi
  • Mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post:

Acuma veti zice "cata ceapa?"... E foarte adevarat pare multa ,dar tocata si prajita scade ,iar din aceasi compozitie am facut si "palanetz cu ceapa" (vezi reteta postata)


Se curata ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,la foc mic amestecand mereu sa nu se arda .Se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei gulas si boia. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete ,mai mari, mai mici cum doriti.


Dupa ce ceapa s-a calit 20 -25 minute bune se pun cartofii taiati cubulete si 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit cu capac inca 40-50 minute,dupa care se stinge focul si tocanita e gata


Mamaliguta:


se pune apa la fiert cu putina sare Cand clocoteste se pune faina de malai si se amesteca bine Se serveste mamaliguta calda cu tocanita de ceapa si muratura.


PS:sincer pentru cei care nu am incercat pana acum ,poate li se pare ceva ciudat acest fel de mancare.Dar va asigur ca este foarte foarte buna



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

lia maria 1

19.11.2010, 09:50

draga de tine ai avut ce munci la atata ceapa dar tocanita arata bestial

vanilla 1

19.11.2010, 12:41

excelenta acum ca a inceput postul!

Irina 1

19.11.2010, 18:47

Bun de tot! Si mama mea face mancare de ceapa, dar cu vin si cu masline.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu nuci si stafide