Tocanita de pui Yassa

de Catalina L in Pui, 21 Mai 2018 | 2272 vizualizari

 

Yassa este o mancare senegaleza condimentata si marinata, preparata in mod traditional din pui, carne sau peste. Este foarte populara in vestul Africii.
Este o reteta simpla, rapida de preparat cu conditia sa puneti la marinat carnea cel putin 2 ore inainte. Se serveste de obicei alaturi de o garnitura de orez alb sau de cușcuș.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/tocanita-de-pui-yassa-senegal.html

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui de calitate
  • 2 linguri de ulei
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 4-5 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingura de mustar de Dijon
  • 1/2 Kub de pui
  • 25 cl de apa
  • sucul de la o lamaie verde/lime
  • sare, piper
  • ardei iute (facultativ)

Marinata:

  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • sucul de la o lamaie
  • sare, piper
  • 1 lingura de ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui Yassa:

Puneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8.

A 2-a zi scoateti carnea si puneti-o la rumenit pe un gratar sau la cuptor.

Dati deoparte marinata.

Intre timp curatati, spalati si tocati ceapa julien.

Intr-o tigaie puneti la prajit ceapa si usturoiul in uleiul incalzit.

Puneti foaia de dafin si caliti totul cateva minute.

Adaugati mustarul, marinata, cubul de pui.

Puneti puiul rumenit, adaugati apa la nivelul carnii.

Cand incepe sa fiarba, adaugati zeama de lime (puneti dupul gustul dvs), boia de ardei si acoperiti (am adaugat lamaia galbena pusa in marinata).

Lasati sa fiarba la foc potrivit timp de  20 - 30 minute, carnea trebuie sa fie fiarta.

Serviti cu orez alb sau cu cușcuș.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui Yassa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la gratar cu mix mexican