Tocanita de vitel ca la mama acasa

de T I M E A in Vita, 5 Noi 2013 | 52373 vizualizari

 

Oare exista cineva caruia sa nu ii placa tocanitele noastre? Eu cu siguranta nu refuz niciodata asa ceva fie ca e cu carne de pui, porc sau vita. Papricasul de pui si porc il ador, gulasul il consider minunat pentru o masa de pranz iar tocanita de vita sau vitel cu piure de cartofi e la fel in topul preferintelor cand vine vorba de un pranz de duminica. Si daca mai am si muraturi de la mama, sunt cea mai fericita.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 rosie mare
  • 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel ca la mama acasa:

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul. Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt.


Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata cubulete mici (pentru a putea decoji rosia mai usor o punem 1 minut in apa fierbinte).


Cat timp se caleste un pic si rosia, taiam carnea cubulete si o punem peste legume. Amestecam si lasam pe foc cam 5 minute, apoi adaugam pasta de ardei, turnam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac deasupra.


Din cand in cand mai amestecam si intre timp potrivim de sare si piper.


Lasam sa fiarba la foc mic, obtinem un sos mai gros si delicios cu un gust bun de carne de vita.


Cand carnea e fiarta in totalitate (verificam intotdeauna cu o furculita), oprim focul si adaugam patrunjel verde tocat.


In timp ce fierbe incet tocanita putem fierbe si cartofii pentru piureul de cartofi.


Nu va mai zic ce trebuie sa faceti pentru un piure gustos pentru ca sunt sigura ca toata lumea stie sa faca.


Servim tocanita calda cu piure de cartofi si cu cele mai bune muraturi de pe pamant, adica acelea de la mama mea :).


Pofta mare sa aveti, ca noi am avut cu siguranta!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti pasta de gogosari puneti un ardei in plus.

2

Putem servi si cu cartofi natur sau cu paste fainoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

06.11.2013, 18:06

ce buna e! o sa o fac si eu

T I M E A 1

06.11.2013, 18:06

multumesc mult de tot ma bucur ca va place mancarea mea si va pe toti

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita cu legume la tigaie