Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi

de LUK in Mancaruri de legume, 19 Ian 2011 | 8022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofi de mărime medie
  • o ceapă mică
  • 4 bucăti de cârnaţi
  • o linguriţă de boia
  • 2-3 linguri de ulei
  • un sfert de gogoşar murat
  • un sfert de ardei murat
  • sare,piper după gust
  • 800-900ml apă
  • 2 linguri de făină
  • 40-50ml apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi:

Cartofii se curăţă de coajă,se spală şi se taie feliisau cubuleţe dacă doriţi..Gogoşarul,ardeiul,ceapa curăţată se taie mărunt si se călesc puţin în ulei.După ce s-au călit adîugîm o linguriţî de boia şi amestecăm.Punem cartofii,cârnatii şi apa,sare ,piper şi lăsăm să fiarbă la foc mic 35-40min.

Când e fiartă pregatim ceea ce în zona mea se numeşte chelm,adica un amestec care îngroaşă tocana.Se pun într-un bol făina şi 40-50ml apă şi amestecăm să devină o pastă ca o smântână.Aceasta o turnăm încet peste tocana care fierbe,lăsam sa dea câteva clocote pâna se ingroase puţin,stingem focul şi..gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din cartofi cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu legume si sote de ciuperci