Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta

de mihaelar63 in Vita, 9 Noi 2018 | 7510 vizualizari

 

 Tocanita aceasta piparata, fie de porc, fie de vacuta era des intalnita in meniul restaurantelor acum vreo 30 de anisori. Se prepara simplu si este deosebit de gustoasa. Cum se spune acum este o mancare ,,comfort family '':D , satioasa, consistenta, de casa, de servit in familie :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne vacuta
  • 100 ml ulei
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe rosii mari
  • 2 linguri pasta ardei cu telina [ productie proprie ]
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita boia rosie dulce
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • faina alba /optional
  • faina de malai pentru mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta:

  1. Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia.
  2. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul.
  3. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt.
  4. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ].
  5. Taiati cuburi carnea, de marimea unei imbucaturi .
  6. Se caleste carnea de vacuta in ulei incins [ astfel se sigileaza carnea si ramne in interior frageda ].
  7. Adaugati ceapa, morcovul, ardeiul si sotati usor.
  8. Imediat ce puneti boiaua si pasta de rosii se amesteca si se toarna apa cat sa acopere compozitia.
  9. Sarati si adaugati pasta de ardei cu telina si foaia de dafin.
  10. Fierbeti timp de 40 minute pana carnea este moale.
  11. Daca este nevoie mai adaugati apa din cand in cand.
  12. Spre sfarsitul prepararii se pune usturoiul si se pipareaza.
  13. Daca doriti sos mai consistent preparati o ingroseala de faiana alba cu putina apa calduta.
  14. Eu am lasat sosul sa scada pana la consistenta dorita.
  15. Gustai si sarati/ piparati daca mai este nevoie.
  16. Preparati mamaliguta din faina de malai, sare si apa fierbinte.
  17. Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.
  18. Serviti alaturat salata preferata de cruditati sau muraturi.

                   Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Prefer la gatit ardeiul kapia care este mai gustos la gatit.

2

Daca doriti un sos mai consistent si mai mult, folositi pentru ingrosare putina faina alba diluata cu zeama calda.

3

Aceasta tocanita poate fi servita foarte bine cu garnitura de orez sau de paste fainoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta