Tort aniversar cu ciocolata si lamaie

de La Ancuta in Torturi, 29 Apr 2011 | 7083 vizualizari

 

De ce tort aniversar? ...pentru ca astazi, eu si Silviu am implinit patru ani de convietuire legitima.
De ce ciocolata si lamaie? ...pentru ca in acesti 4 ani au existat si momente dulci si momente acre :). Dar acesta este farmecul: si al tortului si al casniciei.
La multi ani noua!!! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Mousse de lamaie:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 100 ml suc de lamie
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru uns blaturile:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amariue
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu ciocolata si lamaie:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea.


Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se albesc iar apoi adaugam uleiul si vanilia. Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste galbenusuri. Amestecam usor pana se incorporeaza. Adaugam apoi spuma si amestecam usor de jos in sus. Impartim aluatul in patru parti si coacem patru blaturi in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava in forma de inima care este mai mica), la foc potrivit, timp de 8-10 minute. Scoatem blaturile din forma si lasam la racit, fara a le suprapune


Pentru mousse-ul de lamaie:


Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi amidonul si mixam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apoi laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand energic. Punem apoi crema pe baie de abur pana se ingroasa, amestecand continuu. Acoperim si lasam sa se racoreasca.


Intre timp hidratam gelatina in sucul de lamie. Dam apoi cateva secunde la microunde, pana se topeste gelatina. Gelatina topita o adaugam peste budinca usor racita si amestecam pana se omogenizeaza. Dam la frigider pana se raceste.


Mixam bine frisca si o incorporam usor in budinca racita.


Pentru uns blaturile:


Topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul si frisca. Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Cand e aproape rece si mai groasa o impartim in trei parti si ungem astfel 3 din cele 4 blaturi.


Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile. Asezam blatul neuns apoi o parte din mousse-ul de lamaie. Procedam la fel cu celelate blaturi si restul de crema.


Dam la frigider pentru cateva ore.


Pentru glazura:


Topim la foc mic toate ingredientele. Lasam sa se racesca putin si sa se ingroase putin.


Rasturnam tortul pe un platou si acoperim cu glazura usor racita. Eu nu am acoperit si lateralele tortului. Ornam dupa preferinte. Eu am ornat cu un trandafir alb din pasta de zahar.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu ciocolata si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

adry88 1

31.05.2011, 16:06

superb

anomisana 1

11.07.2012, 08:51

O bunatate de tort.

La Ancuta 1

11.07.2012, 09:41

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina