Tort aniversar reloaded

de La Ancuta in Torturi, 31 Ian 2011 | 10097 vizualizari

 

Am mai facut repede un tort ca sa fiu sigura ca ne ajunge la toate :)).
L-am facut pentru colegii de servici care sunt mari iubitori de ciocolata si cafea.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 150 g faina
  • Blat de migdale:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g migdale macinate
  • 2 linguri faina
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Mousse de cafea:
  • 150 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 3 linguri cafea solubila
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar reloaded:

Blatul de cacao:


Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase ca la bezea.


Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul si esenta de rom iar apoi le adaugam peste spuma de albusuri.


Amestecam usor, pana se incorporeaza.


Faina amestecata cu praful de copt, si cacaoa o incorporam usor in aluat.


Turnam toata compozitia in tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt.


Coacem la foc potrivit 30 de minute. Testam cu scobitoarea.


Scoatem blatul din tava si il lasam la racit pe un gratar.


Blatul de migdale:


Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul si esenta de rom si omogenizam.


Amestecam faina cu bicarbonatul si migdalele si o incorporam in aluat.


Coacem la foc potrivit, in tava tapetata cu hartie, timp de 10 minute.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele se pune pe foc impreuna cu untul si frisca. Aducem pana la temperatura de fierbere si dam de pe foc. Amestecam pana se omogenizeaza si apoi lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom si mixam.


Mousse de cafea:


Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece.


Ciocolata rupta o punem la topit cu 150 ml frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere o dam de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca.


Restul de frisca il mixam impreuna cu cafeaua si adaugam ciocolata racita.


Asamblare:


Blatul de cacao il taiem in doua.


Asezam un blat de platou si insiropam. Montam in jurul blatului inelul detasabil de la tava rotunda.


Intindem crema de ciocolata peste blat si nivelam


Asezam blatul de migdale si insiopam.


Peste blat punem crema de cafea si apoi celalalt blat de cacao insiropat.


Dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.


Glazura:


Punem pe foc toate ingredientele si amestecam pana se topesc. Lasam sa se raceasca si cand ajunge la consistenat unei smantani mai groase intindem pe tort, incepand din mijloc. Eu nu am imbracat tortul si pe margini, am lasat doar sa curga putina glazura.


Am topit apoi 50 g ciocolata alba impreuna cu 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a racit putin am pus intr-un posh si am trasat cateva linii peste tort.


Am ornat cu moate de frisca batuta si arahide imbracate in ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar reloaded" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

31.01.2013, 11:53

multumesc criss

Bya Ralu 1

31.01.2013, 12:15

bun

La Ancuta 1

31.01.2013, 12:43

Multumesc Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dobos tort