Tort botez

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Mai 2010 | 5749 vizualizari

 

pt un tort de 5-6 kg

 

INGREDIENTE

  •  pt blat:
  • 12 oua
  • 400 gr zahar
  • 16 linguri faina
  • 2 prafuri copt
  • un plic cacao
  • pt crema ganache de ciocolata:
  • 500 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • pt mousse-ul de capsuni:
  • 1 kg capsuni
  • 3 l frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 iaurturi cremosso
  • pt decor:
  • trandafiri din fondant
  • un bebe
  • bomboane decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez:

Pregatim blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea, apoi punem si cealalta jumatate ( eu am facut 2 blaturi pt ca nu-mi coace bine cuptorul, insa puteti pune toata compozitia odata si-l taiati in 2)


Dupa ce s-a copt le dam la rece.


Crema ganache de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu 300 ml frisca lichida.


Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pana se raceste.


Cand incepe sa se intareasca, mixam cu restul de frisca batuta pana obtinem o crema ciocolatoasa si pufoasa.


Mousse-ul de capsuni:


Mixam capsunile , mixam si frisca , apoi incorporam capsunile mixate si iaurturile.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.


Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.


Insiropam primul blat, punem crema ganache, apoi un strat de mousse-ul de capsuni, celalat blat, mousse, iar deasupra frisca albastra.


Inimioara pe care sta bebele, este facuta din marginile blatului, iar peste ea am pus tot mouse de caspsuni apoi tot frisca.


Decoram dupa preferinte si imaginatie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (33)

mena29 1

30.05.2010, 20:44

Felicitari Danacinci furculite

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 08:44

multumesc frumos mena

Cris2711 1

20.07.2011, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!