Tort Bradut de Craciun

de Ancutsa in , 12 Dec 2018 | 3230 vizualizari

 

Am pregătit cu mult drag pentru ai mei un tort Brăduţ de Crăciun din foi de pandişpan, între care alternează cremele mele preferate: cea cu alune de pădure şi crema de ciocolată cu alune, felii de portocală. L-am ornat cu frişcă Montare d’oro colorată în verde cu puţin colorant alimentar. Nu este un verde intens pentru a nu depăşi dozajul de colorant. Şi cum orice brad trebuie împodobit, l-am decorat cu ornamente de sărbătoare: perluţe pe post de instalaţie, fulgi de zahăr ca ornamente, iar zăpada este din cocos. Nu am uitat de cadouri, pe-acestea le-am făcut din alune de pădure şi nuci trase în ciocolată albă, apoi date prin zahăr colorat, pe care le-am aşezat la bază.

 

INGREDIENTE

  • pentru foile de pandişpan avem nevoie de:
  • 10 ouă mărime M,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 8 linguri zahăr,
  • 250 ml ulei,
  • 10 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru creme cu alune de pădure:
  • 250 cremă mascarpone,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 300 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 50 g ciocolată neagră pentru crema de ciocolată,
  • În plus: o portocală,
  • 2 linguri alune de pădure rumenite şi măcinate,
  • pentru decor avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • colorant alimentar verde,
  • Zahăr colorat,
  • Perluţe de zahăr,
  • Fulgi de zahăr,
  • O lingură fulgi de cocos,
  • 50 g ciocolată albă,
  • Câteva alune de pădure,
  • Câteva nuci
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Bradut de Craciun:

 

Pentru blatul: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în fir subţire uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, omogenizând. Se toarnă compoziţia în crăticioare de mărimi diferite. Eu am copt în 3 crăticioare şi pentru că aveam nevoie şi de foi mai mici şi nu aveam forme de copt atât de mici, am ales să torn din copoziţie şi într-o tavă pătrată, toate pregătite cu foaie de copt. Se coc pe rând, la foc potrivit, aprox 10-15 min sau până trec testul scobitorii. Nu trebuie să fie rumene deasupra pentru că se vor usca. Se lasă la răcit.

 Pentru decoraţiuni: se rumenesc alunele de pădure într-o crăticioară, cu puţină sare. Se lasă la răcit, de decojesc.

Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, cât să devină mai vâscoasă.

Doar o mână de alune se râşneşte pentru creme, restul se dau prin ciocolată albă. Se dau şi nucile prin ciocolată. Apoi aceste ornamente care vor servi drept daruri le dăm prin zahăr colorat. Din ciocolata albă rămasă se formează o stea pe o hârtie de copt. Se dau la frigider până la utilizare.

 

Cremele cu alune de pădure:

Se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu frişca lichidă, zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi alunele de pădure (aprox 2 linguri). Mai departe, din cremă se păstrează două treimi albe, iar o treime se amestecă într-un castronel cu puţină ciocolată neagră topită şi răcorită.

 

Asamblare şi decor: eu am folosit cele 3 foi coapte în crăticioare şi am mai decupat 3 foi mai mici din blatul mai mare.

Se distribuie uniform cremele între foile de pandişpan, având grijă să alternăm pe cea albă cu cea în care am pus ciocolată. Se decupează din portocală felii subţiri, printre pieliţe, astfel încât să scoatem doar pulpa. Se aşază feliile pe fiecare nivel. Crema albă a fost suficientă cât să îmbrac într-un strat subţire şi tortul.

 

Pentru aspectul de brad propriu-zis: se bate frişca lichidă împreună cu o linguriţă de colorant alimentar verde (respectaţi doza recomandată pe produs!) până devine consistentă şi cremoasă. Se decorează brăduţul, apoi se împodobeşte după gust şi imaginaţie.

Se dă la rece până la servire.

 

 

Porţii: 20

Timp de coacere: 15 min fiecare foaie, iar în funcţie de cum vă încap în cuptor, aprox 45min în total

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/12/tort-bradut-de-craciun.html

TIPS-URI

1

Am ales să nu-l însiropez, pentru a-l face mai stabil.

2

Foile nu trebuie să fie rumene pentru că se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Bradut de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ancutsa 1

17.12.2018, 10:07

Multumesc foarte mult, Oana!

mihaelar63 1

02.01.2019, 01:40

Delicios acest tort !!! Vad ca nu am comentat , dar de la votare nu am lipsit

Ancutsa 1

02.01.2019, 12:57

Multumesc mult, Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu namelaka de ciocolata si jeleu de zmeura