Tort CADOU

de epurasha2bb in Torturi, 10 Apr 2010 | 3213 vizualizari

 

dedicat soacrei mele Maria care sarbatoreste o frumoasa varsta (nu se spune) pe 13 aprilie .

 

INGREDIENTE

  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 oua
  • faina
  • 2 pliculete gelatina rosie Tort gelee de la Dr Otker
  • 2 linguri cacao,
  • 1 linguracafea
  • 600 ml sirop de trandafiri (preparat)
  • 1 borcan de compot de cirese
  • 1 pahar de smantana grasa 25% grasime
  • zahar 300 g
  • unt 200 g
  • 10 lg zahar brun
  • 700 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 1 punga de zahar pudra Dr.Otker
  • 50 g ciocolata alba
  • o punguta migdale taiate
  • cateva tablete ciocolata neagra cu capsuni
  • 1 praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort CADOU:

Blatul


Vom face 2 blaturi, unul foarte subtire din 2 oua, 1 lingura cacao, 1 lingurita cafea, 1 pliculet zahar vanilat, 4 linguri zahar normal, 1 lingura de apa, o lingura de ulei, fara praf de copt, 10 linguri faina.Acest prim blat trebuie sa iasa foarte subtire si cat mai inchis la culoare.Mixam bine 10 minute ouale cu zaharul si apoi adaugam faina c cacao si cafeaua si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingura d eplastic usor de jos in sus.Il coacem in tava rotunda cu margine detasabila unsa cu unt.Apoi scoatem, lasam sa seraceasca putin si decupam forme din el cu o forma de plastic de prajituri.Eu nu am gasit inimioara cum voiam initial si am facut cu un x de plastic din jucariile fetitelor.Apasam bine apoi scoatem usor cu o scobitoare forma de blat.Decupam cat mai multe, aceste bucati vor fi folosite pentru a imbraca marginea tortului.


Blatul al doilea se face mai gros si va fi baza tortului.Folosim 5 oua de data asta si 150 g zahar si faina si un praf de copt.In rst ca ala primul procedam.Coacem si cand e gata il lasam sa se raceasca dupa care ii decupam decat subtire partea de deasupra ca sa-l putem insiropa bine dar sa ramana inaltut.Punem sirop din compotul de cirese din belsug.


Crema de lapte-este exact reteta de la miha careia-i multumesc din suflet si-i dedic prima portie!


Ne trebuie 700 ml lapte , 70 g amidon, 150 g zahar 50 g ciocolata alba si 200 g unt.Seamesteca amidonul cu 50 g zahar si 100 ml lapte si se da deoparate.Se pune restul de lapte pe foc cu cioolata alba bucatele si cand s-a topit ciocolata alba dam focul mic si adaugam amestecul de amidon pus deoparte.Apoi amestecam pana se ingroasa.Lasam sa se raceasca timp in care mixam untul moale la temperatura camerei cu zaharul pudra DrOtker si o adaugam cate putin increma cu amidon racita.Omogenizam perfect si lasam la congelator putin.


Dupa ce am insiropat blatul baza pe care il lasam pe fundul de tava cu inel detasabil darfara inel, il ungem cu o pensula pe margine cu miere si cu ciocolata negra cu capsuni dupa care lipim aschiutele de migdale putin prajite cu zahar in tigaia Doubletta.Apoi adaugam inelul tavii si strangem.Asezam formele de x decupate din baltul subtire si trnam crema de lapte alba.Apoi lasam la reece la congelator cam o jumatate de ora.


Pregatim gelatina de trabdafiri cu cirese


mixam un polonic de cirese din compot fara samburi.Preagtim gelatina(folosim 2 plicuri de gelatina rosie pe care le topim in siropul de trandafiri sau de capsuni.Punem pe foc intr-o cratita 200 ml suc de tradafiri sau capsuniimpreuna cu 50 g zahar si cele 2 plicuri de gelatina.Dupa ce sa- topit zaharul dam deoparte si adaugam restul de suc.Apoi lasam la rece, eu m-am grabit si nu am mai bagat la congelator gelatina.Am scos tortul si am turnat peste crema de lapte dar s-au cam amestecat.Trebuiesalasati gelatinasa se inchege bine inainte de a o aseza ca strat final peste tort.Apoi iar la congelator o ora.Apoi am scos si am ornat cu o crema alba din smantana grasa batita cu 3 linguri de zahar si cu cirese din compot.


Asta e a fost ceva de munca dar merita.


Multumesc inca o data lui miha pentru reteta de crema de lapte si lui edith pentru ideea de decor peste jeleu.


Sper sa va placa , mie mi-a placut tare mult dar e loc de mai bine si data viitoare sper sa reusesc sa separ bine culorile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort CADOU" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

epurasha2bb 1

03.06.2010, 20:15

bucataras multumesc frumos de apreciere si pentru explicatia frumoasa!

Ramonaky 1

03.06.2010, 20:54

felicitari,arata f bine si sunt sigura ca este si la fel de delicios5 furcu de la mine si La Multi Ani soacrei tale

epurasha2bb 1

04.06.2010, 12:40

Ramonaky multumesc din suflet si bine ai venit printre bucatarasi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)