Tort cu ananas si mascarpone

de _Alina_ in Torturi, 25 Iun 2014 | 5169 vizualizari

 

Nu stiu altii cum sunt, insa mie cand mi se pune pata pe un ingredient il folosesc pana cand ma "satur" de el, in cazul acesta ananasul...
Am facut acest tort la cerere pentru o doamna asa ca sa nu-mi cereti sectiune pentru ca n-am.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua medii
  • 160 g zahar
  • 100 g faina de grau
  • 20 g cacao (22% grasime)
  • Crema:
  • 400 g smantana lichida (30% grasime)
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • 50 ml sirop din compotul de ananas
  • 100 g ananas din conserva
  • 1 lgt zahar
  • Decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 capsuna (optional)
  • Sirop:
  • 80-100 ml sirop din compotul de ananas
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si mascarpone:

Blat:

 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

 2. Separa albusurile de galbenusuri.

 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare si capata volum. Adauga uleiul si mai mixeaza 1 minut. 

 4. Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adauga 100 g zahar si mixeaza pana cand se dizolva, iar spuma formata este ferma. 

 5. Amesteca galbenusurile cu albusurile batute prin 2-3 miscari fine, de sus in jos.

 6. Amesteca cacaoa cu faina si cerne-le (in doua transe) in compozitie. Incorporeaza-le cu o spatula prin miscari fine, de sus in jos.

 7. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (22x12x6cm) si introdu in cuptor pentru 35-40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, lasa blatul sa se raceasca complet (preferabil pana aa doua zi) apoi feliaza-l pe orizontala in 3. 

   Crema:

1. Topeste ciocolata alba pe baie de aburi, apoi inglobeaz-o in mascarpone cu ajutorul mixerului.

 2. Mixeaza separat smantana lichida cu lingurita de zahar pana cand capata volum si consistenta  apoi inglobeaza-o in crema de mascarpone.

 3. Da deoparte 250 g crema pentru ornat.

 4. Hidrateaza gelatina in 50 ml compot ananas apoi prepar-o conform instructiunilor.

 5. Adauga gelatina hidratata in restul de crema impreuna cu ananasul taiat cuburi.

 Asamblare:

 1. Pune prima felie de blat inapoi in tava in care l-ai copt (ai grija sa tapetezi tava cu niste folie alimentara inainte de a asambla tortul), unge-o cu putin sirop, pune jumatate din crema de ananas. Procedeaza la fel pana cand termini feliile de blat. Introdu tava in frigider pentru minim 2 ore. 

 2. Scoate tava din frigider, pune-o pe un platou si rastoarn-o cu grija. Imbraca apoi tortul in crema de mascarpone si inveleste-l in ciocolata razuita.

S-aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

monik80 1

20.03.2015, 20:03

Lina24 1

12.01.2016, 09:22

Doamne ,cum arata ! E demential

noiinbucatarie 1

12.08.2016, 01:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!