Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 11 Sep 2014 | 16011 vizualizari

 

Nu este cel mai frumos tort,nici nu am vrut sa il postez dar este incredibil de gustos si fin :)

 

INGREDIENTE

Foile de bezea cu nuca:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 120 g nuca macinata

Blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 380 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt moale (82% grasime)

Decor:

  • frisca
  • 100 g ciocolata+3-4 linguri frisca lichida
  • ciocolata tocata
  • stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie:

Pentru foile de bezea cu nuca:


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare.


Peste bezea am adaugat faina si nuca macinata amestecand usor cu o spatula.


Am impartit compozitia in doua.


Am tapetat o tava de tort (26 cm) cu hartie de copt si am copt foile de bezea timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu.


Le-am lasat la racit si am pregatit blatul de pandispan.


Albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare si zaharul.


Am adaugat galbenusurile,uleiul si faina amestecand usor cu o spatula .


La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul intr-o tava (26 cm) cu hartie de copt timp de 20 de minute.


Cat timp s-a racit si blatul de pandispan am pregatit crema de vanilie.


Laptele l-am pus pe foc intr-o craticioara pana a ajuns la punctul de fierbere.


Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si praful de budinca.


Am adaugat laptele fierbinte in fir subtire peste galbensuri.


Am pus amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.


Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura,din budinca racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.


Pe un platou am pus prima foaie de bezea.


Am adaugat 1/2 din crema de vanilie si am nivelat bine.


Peste crema am pus blatul de pandispan ,restul de crema de vanilie si am acoperit cu ultima foaie de bezea.


Am dat tortul la rece pana s-a intarit bine crema de vanilie.


Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu bucatele de ciocolata ,stafide si ciocolata topita.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea de nuca,pandispan si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Xandrinne 1

12.09.2014, 07:47

Lavinia 1

13.09.2014, 10:21

Va multumesc,dragii mei

delia64 1

27.11.2015, 13:27

favoriteee!!!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort grenoblez cu cafea si nuci