Tort cu caramel si ciocolata

de Miha in Torturi, 15 Apr 2011 | 7407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
  • 80 g unt
  • 130 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caramel si ciocolata:

Un tort ce l-am facut pentru Sf Valentin. Nu e atat de dichisit, frumos si elegant ca cel de anul trecut, dar e atat de bun, incat asta se poate trece cu vederea. Sau nu? :)))


Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.



Compozitia se imparte in 3 si se coc 3 foi intr-o tava inimioara tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.


Caramel:


Zaharul il topim. Il lasam pe foc pana devine lichid si capata o culoare aurie. Atentie sa nu se arda.



Dam deoparte de pe foc, adaugam smantana (atentie din nou, la aburi). Tragem vasul inapoi pe foc si amestecam incontinuu pana se topeste tot caramelul, moment in care adaugam si untul. Amestecam incontinuu si fierbem pana compozitia se ingroasa, pana ajunge la consistenta unei smantani. Se da deoparte si se lasa la racit.


Glazura:


Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca intr-un vas la foc mic pe aragaz sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


In tava in care am copt blaturile punem in blat pe care-l insiropam, crema de ciocolata, al doilea blat insiropat, apoi caramelul, pe care-l acoperim cu cel de-al treilea blat, de asemenea insiropat.



Dam la rece pentru cateva ore, apoi rasturnam tortul pe un platou si turnam glazura deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Miha 1

03.12.2012, 10:05

Toamna07 1

03.12.2012, 12:29

Ma omori cu torturile astea!
DELICIU!

Bya Ralu 1

03.12.2012, 19:15

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat din budinca si fructe