Tort cu ciocolata

de CatalinaAlice in Torturi, 5 Apr 2014 | 1349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    - 300g zahar
    - 250g faina
    - un pliculet praf de copt
    - 85 g cacao
    - 1 lingurita sare
    - 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
    - 250 ml smantana sau iaurt gras
    - 120g unt topit
    - 250 ml cafea cu lapte (sau cacao cu lapte)
  • Pentru crema:
    - 400g ciocolata cu lapte sau amaruie
    - 200ml smantana lichida (frisca lichida)
    - 1 lingura zahar brun
    - 2 linguri miere
    - 3 linguri unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o turnam in mod egal in cele 2 tavi pregatite. Coacem blatul 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca la temperature camerei, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam peste noapte.


Tocam ciocolata si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca, zaharul, mierea si untul. Aducem pana la punctual de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte. Turnam peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecam cu telul pana avem o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Dam la frigider peste noapte, iar dimineata nu ne ramane decat sa umplem tortul si sa il imbracam in ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

CatalinaAlice 1

06.04.2014, 13:14

laura_n 1

07.04.2014, 16:54

bun venit!

Raluca57 1

15.11.2014, 23:17

L-am făcut si a iesit f bun. Blatul este consistent, cremos, ciocolatos f f f bun. Deasupra am pus jeleu făcut din 2 portocale cu putina gelatina. Delicios!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata