Tort cu ciocolata

de anca_rm in Torturi, 22 Ian 2016 | 3778 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata 
Am vrut sa-i spun tort trufa dar parca nu-mi place cum suna, asa ca a ramas simplu tort cu cuicolata. Este plinnnnn de ciocolata 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 g mascarpone
  • -200 g ciocolata
  • Glazura :
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat:


Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .


O lasam la racit .


Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .


Adaugam galbenusurile, ciocolata topita ,nuca , parful de copt si faina.


Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu) .


Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).


Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.


Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.


Impartim blatul in 3.


Crema:


Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.


Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa .


Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.


Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte .


Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele , si lasam putin, sa se racoreasca .


Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.


Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:26

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:54

Delicios tort!

RuxyRux 1

25.01.2016, 22:27

O bunatate ciocolatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!