Tort cu ciocolata

de anca_rm in Torturi, 22 Ian 2016 | 3856 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata 
Am vrut sa-i spun tort trufa dar parca nu-mi place cum suna, asa ca a ramas simplu tort cu cuicolata. Este plinnnnn de ciocolata 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 g mascarpone
  • -200 g ciocolata
  • Glazura :
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat:


Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .


O lasam la racit .


Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .


Adaugam galbenusurile, ciocolata topita ,nuca , parful de copt si faina.


Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu) .


Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).


Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.


Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.


Impartim blatul in 3.


Crema:


Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.


Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa .


Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.


Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte .


Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele , si lasam putin, sa se racoreasca .


Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.


Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

23.01.2016, 10:26

Gicuta69 1

25.01.2016, 08:54

Delicios tort!

RuxyRux 1

25.01.2016, 22:27

O bunatate ciocolatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Sf Ioan