Tort cu ciocolata

de Rahela Velicu in Torturi, 24 Feb 2016 | 5833 vizualizari

 

Ce sa facem bun? Un tort! Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 200 g cacao,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 120 ml ulei,
  • 280 g faina,
  • 180 g apa fiarta,
  • 1 plic de praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 1 plic de crema instant de ciocolata,
  • 200 ml lapte,
  • 100 g margarina la temperatura camerei,
  • 100 g zahar pudra.
  • Pentru ornat:
  • 1 plic de praf de frisca,
  • 200 ml lapte,
  • 200 g ciocolata ,
  • 2 linguri de smantana.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Mod de preparare blat:

Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat.

Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au avut consistenta unei bezele.

Galbenusurile se bat si ele cu 150 g zahar pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga peste galbenusurile batute, compozitia de cacao, faina si praful de copt si am amestecat bine.

Peste compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 28 de cm si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

 Se lasa la racit si apoi se taie pe jumatate.

La asamblare se va pune prima partea care a fost deasupra , iar deasupra vom pune partea de jos (ca este mai uniforma).

Crema: am folosit un plic de crema instant de ciocolata, pe care am batut-o spuma cu 200 ml lapte. Am adaugat peste crema 100 de g de margarina batuta spuma cu 150 g zahar pudra.

Am asamblat tortul, apoi l-am ornat cu un strat de frisca si cu 200 g ciocolata topita pe baie de aburi , subtiata cu 2 linguri de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu visine