Tort cu ciocolata

de noiinbucatarie in Torturi, 24 Feb 2016 | 2555 vizualizari

 

Ce sa facem bun? Un tort! Reteta o gasiti si aici pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 200 g cacao,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 120 ml ulei,
  • 280 g faina,
  • 180 g apa fiarta,
  • 1 plic de praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 1 plic de crema instant de ciocolata,
  • 200 ml lapte,
  • 100 g margarina la temperatura camerei,
  • 100 g zahar pudra.
  • Pentru ornat:
  • 1 plic de praf de frisca,
  • 200 ml lapte,
  • 200 g ciocolata ,
  • 2 linguri de smantana.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Mod de preparare blat:


Am fiert apa si am amestecat-o cu cacao pana cand s-a omogenizat.


Am batut albusurile spuma, dupa care am adaugat 150 g zahar si am batut in continuare pana cand au avut consistenta unei bezele.


Galbenusurile se bat si ele cu 150 g zahar pana cand se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si se amesteca bine. Se adauga peste galbenusurile batute, compozitia de cacao, faina si praful de copt si am amestecat bine.


Peste compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 28 de cm si se da la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit si apoi se taie pe jumatate.


La asamblare se va pune prima partea care a fost deasupra , iar deasupra vom pune partea de jos (ca este mai uniforma).


Crema: am folosit un plic de crema instant de ciocolata, pe care am batut-o spuma cu 200 ml lapte. Am adaugat peste crema 100 de g de margarina batuta spuma cu 150 g zahar pudra.


Am asamblat tortul, apoi l-am ornat cu un strat de frisca si cu 200 g ciocolata topita pe baie de aburi , subtiata cu 2 linguri de smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Catalina L 1

24.02.2016, 21:32

noiinbucatarie 1

24.02.2016, 21:45

Merciii!!!

MotanLaOale 1

26.02.2016, 19:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de casa cu ciocolata