Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

de Catalina L in Torturi, 11 Feb 2024 | 1342 vizualizari

 

9 ANI de BUCATARAS astazi !
Va invit la tort, o reteta de sarbatoare fara gluten si cu putini carbohidrati.
Puteti inlocui indulcitorul natural cu zahar daca doriti.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/tort-cu-ciocolata-mere-si-crema-de.html
Pentru Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina migdale, cacao, mere, oua, crema castane, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castanePentru blat:
  • 125g pudra migdale
  • 25 g de unt moale
  • 1 lingura de pudra de cacao
  • 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold
  • 1 lingura tarate psyllium -facultativ
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • Pentru insertul cu mere ;
  • 3 mere
  • 2 foi de gelatina
  • 30-40 ml de apa
  • 20 g de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold
  • Pentru crema mousse ciocolata- castane :
  • 200 g ciocolata neagra 85%
  • 175 g crema de castane
  • 20 cl smantana lichida
  • 120 g de mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 foi de gelatina
  • Frisca pentru decor:
  • 200 ml de smantana lichida,
  • 2 linguri de mascarpone,
  • vanilie
  • 2 lnguri indulcitor natural pudra
  • 1 castana confiata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Pregatiti insertul cu mere o zi inainte:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Curatati si taiati merele cubulete mici Intr-o tigaie adanca puneti untul cu indulcitorul, caramelizati un pic si adaugati merele.
Gatiti cateva minute, amestecati.  Adaugati apa, lasati sa fiarba  2 minute, luati de pe foc si puneti gelatina scursa. Amestecati si varsati intr-o forma (16-18 cm) tapisata cu film alimentar, tasati bine. Dati la congelator o noapte.

Pregatiti blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusle cu indulcitorul , adaugati untul moale si frecati. Inorporati pudra de migdale amestecata cu cacaoa si cu  taratele psyllium . Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat. Varsati in forma unsa si tapisata cu hartie de copt (22 cm). Coaceti 12 minutes,in cuptorul incalzit la 210°C. Lasati sa se raceasca.  

Pregatiti crema mousse;

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Mixati sau radeti ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele. Cand ajunge la fierbere luati de pe foc si varsati peste ciocolata. Amestecati bine, sa se topeasca ciocolata complet, adaugati gelatina stoarsa si amestecati . Incorporati crema de castane. Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat.  

Montaj:

Intr-un castron in forma de bol tapisat cu film alimentar varsati jumatate din crema mousse.  Puneti insertul cu mere congelat la mijloc si acoperiti cu restul de mousse. Acoperiti cu film si dati la congelator minimum 12 ore.

Decupati blatul un pic mai mare decat marimea bolului.  Am lasat la congelator 3 zile, am pus si blatul decupat inveliit in film alimentar.

10 ore inainte de servire scoateti din congelator. Scoateti tortul din bol si depuneti-l pe blat, totul pe o farfurie de prezentare. Dati la frigider.

Pregatiti o frisca : bateti smantana lichida cu indulcitorul, adaugati mascarponele si vanilia   Decorati tortul cu frisca si castana confiata si pastrati-l la rece. 

Vezi si reteta de Tort de mere cu nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de portocale cu mascarpone si frisca