Tort cu ciocolata si menta

de simona72 in Torturi, 7 Apr 2013 | 1991 vizualizari

 

Dupa cum va spuneam ieri am pregatit un tort pt ziua socrului meu care este diabetic. L-am facut pe mare graba asa ca are mici defecte, am inlocuit zaharul cu extract de stevie. De bun a fost bun, toata lumea a mincat si toti au fost multumiti, iar sarbatoritul in sfirsit a mincat in liniste o felie de tort,nemaifiind nimeni care sa urle pe el"NU AI VOIE!!!!"(asta e soacra mea). Este inspirat de ici de colo, de la fiecare cite putin, nemaitinind minte de la care ce...Trebuia sa fie musai cu ciocolata, fara brinza si fructe...asa ca , asta a iesit...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri extract de stevie
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri ceai verde
  • 4 linguri lapte
  • pt insiropat tortul:
  • ceai verde
  • pt crema:
  • 400 ml smintina pt frisca (2 cutii200ml de la LIDL)
  • o cutie iaurt gras grecesc
  • o esenta de menta
  • 100 gr ciocolata amara
  • 6 linguri extract de stevie
  • 100 ml zeama de compot de rubarba
  • 1 si 1/2 pliculete de gelatina
  • pt decor:
  • 100 ml zeama de compot de rubarba
  • 1/2 pliculet de gelatina
  • rulouri de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si menta:

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam la urma extractul de stevie, mixam in continuare si adaugam galbenusurile, apoi uleiul, laptele amestecat cu ceaiul verde, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam incet cu un tel pina se omogenizeaza compozitia. Punem compozitia in forma de tort de 24 cm, cu marginile detasabile, pe fund am pus hirtie de copt, iar marginile tapetate cu ulei si faina si dam la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.


Pt crema: punem toata smintina pt frisca si o mixam bine, adaugam extractul de stevie, iar apoi cite o lingura de iaurt pina il terminam. Punem gelatina la hidratat in zeama de compot, o lasam 10 minute, iar apoi o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz ,amestecind pina se topeste. Frisca batuta o impartim in doua, iar in prima punem ciocolata topita pe bain-marie cu jumatate din gelatina. In cealalta jumatate de frisca punem gelatina ramasa cu esenta de menta.(esenta am pus dupa gust)


Blatul de tort insiropat cu ceai verde, il punem la loc in forma de tort cu marginile detasabile, peste el punem compozitia cu ciocolata, dam la congelator 10 minute, apoi punem compozitia cu menta, dam la congelator 10 minute, apoi lasat la frigider.


Pt decor pregatim gelatina la fel ca si pe cealalta, o punem peste tort si dam la frigider pina se intareste. Inainte de servire dati cu un cutit de jur imprejurul marginii si apoi o scoateti. decorati dupa preferinte, eu nu am mai avut timp de decor si am pus citeva rulouri de ciocolata.


Pofta buna!!!


 

TIPS-URI

1

Se poate pune mai multe ciocolata, al meu nu a iesit prea ciocolatos de teama sa nu fie prea mult zahar in ciocolata folosita

2

eu am folosit congelatorul pt ca ma grabeam, daca aveti timp dati doar la frigider

3

frisca trebuie pusa atunci cind o faceti, aici eu am gresit tot din graba, am lasat frisca cu menta prea mult in frigider, iar cind a trebuit sa o pun pe tort se intarise prea mult si nu a avut un aspect prea frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simona72 1

08.04.2013, 11:28

Multumesc Cookie

Sim0na 1

08.04.2013, 14:42

foarte frumos arata! Sa-ti traiasca socrul!

simona72 1

08.04.2013, 15:35

Multumesc Sim0na, esti draguta!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu fructe si ciocolata